Belföld

Töredékáron adták ki 25 évre a kisvárdai fürdő üzemeltetését

Egy tavaly alapított céghez került a jog.

Töredékáron kerül egy Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter érdekeltségi köréhez sorolt vállalkozáshoz a kisvárdai Várfürdő üzemeltetési joga – írja a Népszava.

A létesítményt hárommilliárd forint állami támogatással bővítették és újították fel, ezután az önkormányzat ugyanennyiért adta volna el 25 évre az üzemeltetési jogot. A választás után egy héttel azonban már csak 659 millió forintért szerezte meg a koncessziót a tenderen egyedüliként részt vevő AV2 Invest Kft.

Az összegből a cég 300 millió forintot fordít további fejlesztésre, így az önkormányzatnak évente alig több, mint tízmilliós haszna lesz a milliárdokért bővített fürdőből.

Az AV2 Investet 2017 novemberében alapították, az egyszemélyes, 3 millió forint kezdőtőkével létrejött vállalkozás ügyvezetője a nyíregyházi Török László. Ő korábban Kisvárda idegenforgalmi cégének ügyvezetője is volt, illetve a Seszták üzleti köreihez sorolt Mikucza Tamással közösen tulajdonosa a Nyírségi Gasztronómiai Kft-nek. Mikucza hozta létre a kisvárdai Leszfeszt fesztivált szervező Alkossunk Várost Alapítványt is, amelynek Török László kurátora – derül ki a cikkből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik