Közélet

Cáfolja Seszták, hogy megzsarolta volna Orbán Viktort

Nemrég arról értesült a 24.hu, hogy Seszták Miklós, az előző ciklus fejlesztési minisztere az új Orbán-kormányban is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élén képzelte el magát, ám Orbán Viktor ezt nem így gondolta.

Ez a nézetkülönbség komolyan kiütközött a miniszterelnök és a KDNP-s politikus személyes megbeszélésén, ahol Orbán felvázolta, hogy lényegében két minisztériumra osztotta az NFM-et, a vezetésüket pedig Bártfai-Mager Andreára és Palkovics Lászlóra bízta

Forrásaink szerint Seszták annyira komoly csalódásként élte meg a bejelentést, hogy lényegében megfenyegette Orbán Viktort, menesztése esetén lemond a parlamenti egyéni mandátumáról (ez esetben új választást kellene kiírni a kisvárdai körzetben és papíron a Fidesz kétharmados többsége is veszélybe kerülne). A fenyegetés azonban – amihez hasonlóra forrásaink beszámolója alapján meglehetősen régen lehetett példa a Fideszben – nem jött be.

A Hír Tv vasárnap, miután a volt miniszter városának focicsapata, a Kisvárda feljutott az NB 1-be,  meginterjúvolta Sesztákot, aki tagadta, hogy bárkit is megzsarolt volna.

– Sok mindent hallottunk arról, hogy változott a viszony a miniszterelnökkel. Igaz, vagy pletyka, hogy megzsarolta?
– Kacsa. Kacsa.
– Elégedett a pozíciójával?
– Teljesen. Négy év alatt, ami feladatot kaptam elvégeztem.

A vasárnapi meccs nem volt botrányok nélküli, ugyanis az Index újságíróit annak ellenére nem engedték be a mérkőzésre, hogy akkreditáltatták magukat a csapat honlapján és jegyet is akartak vásárolni.

Kiemelt kép: Seszták Miklós Orbán Viktor mögött a parlamenben, MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik