Belföld

Szijjártó: Tudomásul kell venni, hogy mit gondol Orbán az Indexről

De szerinte méltatlan erről beszélni.

Mint megírtuk vasárnap, Orbán Viktor Nagykovácsiban azzal pattintotta le az Index újságíróját, hogy nem nyilatkozik, mert az ország legolvasottabb portálját egy fake news gyárnak tartja. Ezután napszemüveges, fülhallgatós kidobók lökdösték el a riportert a miniszterelnöktől.

Az Index Eurológus blogja Brüsszelben, az uniós külügyminiszterek tanácskozása után kérdezte meg Szijjártó Pétert arról, hogy mit gondol erről a hozzáállásról (azért őt, mert ő az egyetlen kormánytag, aki mindig tart sajtótájékoztatót, ha Brüsszelben jár, és bárki kérdezhet tőle). A külügyminiszter azt mondta, méltatlannak tartja, hogy erről beszéljenek, és nem is érti, miért tették fel neki a kérdést.

Szerintem én az udvariasság és a korrektség minden határán túlmenően itt lehetőséget biztosítottam mindenkinek

– jelentette ki, hozzátéve: a miniszterelnök tett egy kijelentést, aminek a tartalma és a háttere is világos, és ezt nem akarja a maga részéről kommentálni.

A miniszterelnök úr világosan nyilatkozott önökről, és szerintem ezt érdemes tudomásul venni

– mondta Szijjártó Péter.

Orbán Viktor egyébként a „fake news” minősítéssel Donald Trump taktikáját követi, aki ezt süti rá minden olyan médiumra, amely számára kellemetlen híreket tesz közzé. A szellemi kapcsot erősíti az is, hogy a miniszterelnök a múlt héten találkozott Trump egykori kampányfőnökével és stratégájával, Steve Bannonnal, aki Budapesten tartott előadást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik