Belföld

Idős szüleire akarta robbantani a házat

Élettársa baltával agyonütötte az idős házaspárt, de a nő biztosra akart menni. Előzetesbe kerültek a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői.

Hódmezővásárhelyen kegyetlen emberölés áldozata lett egy idős házaspár. Pénteken hajnalban érkezett a bejelentés arról, hogy a Gregus Máté utca egyik családi házában tűz ütött ki. Kiderült, a tűz csak a brutális gyilkosságot próbálta elleplezni, saját szüleit ölte meg egy nő az élettársával. 

A Szegedi Járásbíróság 30 napra, nem jogerősen, elrendelte a nő és a férfi előzetes letartóztatását – írja a Délmagyar. A megalapozott gyanú szerint a férfi baltával ütötte agyon élettársa szüleit, akikkel együtt éltek a házban, de elmérgesedett a viszonyuk.

A nő nagy mennyiségű szeszes ital és gyógyszer elfogyasztása után  édesapját a konyhába csalta, ahol élettársa többször baltával fejbe ütötte, majd feleségével is ugyanezt tette. A sértettek a fejükre mért nagy erejű ütések miatt haltak meg.

Az áldozatok lánya úgy döntött, egy gázpalackot is felrobbant, hogy szülei biztosan életüket veszítsék. A kiáramló gáz meggyújtásakor az ingatlan begyulladt, a gyanúsítottak szórakozni indultak. Amikor hajnalban hazaértek, azt tapasztalták, hogy a ház nem égett le, így ismét felgyújtották az ingatlant.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését a bíróság indokoltnak tartotta. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzések nem emelkedtek jogerőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik