Belföld

Brutális kettős gyilkosság Hódmezővásárhelyen 

Saját szüleit ölte meg egy nő az élettársával. A tűzzel csak a kegyetlen gyilkosságot próbálták elleplezni.

Hódmezővásárhelyen kegyetlen emberölés áldozata lett egy idős házaspár. Pénteken hajnalban, öt óra előtt pár perccel érkezett a bejelentés arról, hogy a Gregus Máté utca egyik családi házában tűz ütött ki.

A bejelentő hölgy meglehetősen higgadtan közölte a hírt, ahogy azt is, hogy a házban bent vannak a szülei. A meghallgatásukkor a hölgy és az élettársa ellentmondásokba keveredett, ezért gyanúsak lettek.

A házaspár lányának élettársa tört meg, ő tett beismerő vallomást. 

Ők ölték meg a nyolcvanhat éves férfit és hetvennyolc éves feleségét. A nyomozók a 47 éves nőt és az 53 éves férfit őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztetést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Csongrád Megyei Főügyészség ezt már meg is tette. Mint írták, a terheltek egy ingatlanban éltek a sértettekkel, akikkel megromlott a viszonyuk.

A gyanúsítottak csütörtökön éjszaka bántalmazták a házaspárt, az élettárs a sértetteknek koponyasérülést okozott, amely halálukhoz vezetett. A sértettek lánya ezután az ingatlanban lévő gázpalackot felgyújtotta.

A 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő, több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárításra idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes ember ellen elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a főügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatására tett indítványt.

Az ügyészség a büntetett előéletű gyanúsítottak előzetes letartóztatását szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és annak a veszélye miatt indítványozta, hogy a gyanúsítottak összebeszéléssel a bizonyítási eljárást megnehezíthetnék.

Az indítványokról a Szegedi Járásbíróság a mai napon dönt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik