Belföld

Fojtogatta az intézkedő rendőrt – így járt

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 19 éves kecskeméti férfi ellen, aki egy kecskeméti lakásban az intézkedő rendőrökre támadt, lökdöste, megrúgta és fojtogatta őket.

Március 13-án reggel hat rendőr jelent meg egy kecskeméti lakásban, hogy ott házkutatást tartsanak és egy tanút előállítsanak. Az intézkedés megkezdésekor a lakásban tartózkodott a 19 éves vádlott is, aki szapulni kezdte a rendőröket.

A férfi az egyik rendőrt meglökte, majd megpróbálta megütni. Ezt egy másik rendőr akadályozta meg, aki a vádlott karját megfeszítette és a férfit az ágyra szorította, aki azonban a szorításból kiszabadította magát, és az intézkedő rendőrök felé rúgott, az őt leszorító rendőrt egy alkalommal a combján el is találta. Ezután ismét támadó mozdulatot tett a rendőrök felé, és egy harmadik egyenruhást hátulról megragadott, majd a nyakát átkulcsolva fojtogatni kezdte.

A támadást a vádlott csak azt követően fejezte be, hogy az intézkedésben részt vevő további rendőrök a vádlott kezét lefejtették a kollégájuk nyakáról.

A férfit még aznap őrizetbe vették és a nyomozó ügyészek indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A visszaeső vádlottat a nyomozó ügyészek hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják, és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozták vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik