Belföld
Washington, 2017. február 1.
Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök stratégiai főtanácsadója, mielőtt megkezdődik az elnök vezette tanácskozás az informatikai biztonságról a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében 2017. január 31-én. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

Az elitet bírálta Trump volt főtanácsadója

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 24. 07:51

Steve Bannon szerint Orbán Viktor ugyanúgy hat az emberekre, mint Donald Trump.

Steve Bannon, az amerikai elnök volt kampányfőnöke, vezető stratégája az Európa jövője című nemzetközi konferencián korunk alapvető kérdésének nevezte, elég bátrak vagyunk-e megvédeni civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák. Szerinte a magyarok erre választ adtak, amikor a választáson elsöprő többséggel újra hivatalba juttatták Orbán Viktort.

Úgy vélte, manapság nem politikai, hanem a médiaellenzék működik. 

Szerinte egyesek a liberális demokráciát csak addig tartották jónak, amíg ők nyerték a választásokat, amikor kezdtek kikapni, autoriter, minidiktátor lett rajtuk kívül mindenki.

Bannon úgy vélte, az emberek szerették Barack Obama elnököt, de nem bíztak abban, hogy el tudja hozni azt a változást, amire az országnak szüksége van. Az amerikaiak háromnegyede úgy vélte, az Egyesült Államok hanyatlik, a dolgozók nem támogatták a demokratákat, csak az elit.

Az alsó középosztálybeliek olyan vezetőt akartak, aki visszahozza Amerika régi fényét, újra naggyá teszi az országot. Erre épített Donald Trump a korábbi kampányfőnöke tanácsára. A pénzügyi válság terheit a munkások viselték, az ő adójukból segítették ki a bankokat – mondta.

Stephen K. Bannon úgy fogalmazott, az elit a lehető legkapzsibb csoport, amely gyűlöli, semmirekellőnek tartja a dolgozókat. Donald Trumpból még mindig csúfot űznek, nem ismerték be a vereségüket. Kitalálták, hogy Oroszország áll választási sikere mögött, pedig ez még viccnek is túlzás.

FILE JANUARY 9: Former White House advisor, Steve Bannon, is stepping down from his role as executive chairman of Breitbart News, January 9, 2018. WASHINGTON, DC - OCTOBER 23: Steve Bannon, former White House chief strategist and chairman of Breitbart News, speaks during a discussion on countering violent extremism, at the Ronald Reagan Building and International Trade Center, October 23, 2017 in Washington, DC. The program was focused on issues of extremism in the Middle East, including Qatar, Iran and the Muslim Brotherhood.   Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vádesküdtszék elé áll Trump volt főstratégája
Steve Bannont az orosz kapcsolatokról fogják kérdezni.

A korábbi kampányfőnök arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ugyanazt indítja be az emberekben, mint Donald Trump, és lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítson. Az “Amerika az első” politikája nem akarja lerontani a már elért eredményeket, de más prioritásokat szeretne követni – tette hozzá előadásában, amit a többitől eltérően nem lehetett élőben követni a Youtube-on keresztül.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.