Belföld

Az elitet bírálta Trump volt főtanácsadója

Steve Bannon szerint Orbán Viktor ugyanúgy hat az emberekre, mint Donald Trump.

Steve Bannon, az amerikai elnök volt kampányfőnöke, vezető stratégája az Európa jövője című nemzetközi konferencián korunk alapvető kérdésének nevezte, elég bátrak vagyunk-e megvédeni civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák. Szerinte a magyarok erre választ adtak, amikor a választáson elsöprő többséggel újra hivatalba juttatták Orbán Viktort.

Úgy vélte, manapság nem politikai, hanem a médiaellenzék működik. 

Szerinte egyesek a liberális demokráciát csak addig tartották jónak, amíg ők nyerték a választásokat, amikor kezdtek kikapni, autoriter, minidiktátor lett rajtuk kívül mindenki.

Bannon úgy vélte, az emberek szerették Barack Obama elnököt, de nem bíztak abban, hogy el tudja hozni azt a változást, amire az országnak szüksége van. Az amerikaiak háromnegyede úgy vélte, az Egyesült Államok hanyatlik, a dolgozók nem támogatták a demokratákat, csak az elit.

Az alsó középosztálybeliek olyan vezetőt akartak, aki visszahozza Amerika régi fényét, újra naggyá teszi az országot. Erre épített Donald Trump a korábbi kampányfőnöke tanácsára. A pénzügyi válság terheit a munkások viselték, az ő adójukból segítették ki a bankokat – mondta.

Stephen K. Bannon úgy fogalmazott, az elit a lehető legkapzsibb csoport, amely gyűlöli, semmirekellőnek tartja a dolgozókat. Donald Trumpból még mindig csúfot űznek, nem ismerték be a vereségüket. Kitalálták, hogy Oroszország áll választási sikere mögött, pedig ez még viccnek is túlzás.

Vádesküdtszék elé áll Trump volt főstratégája
Steve Bannont az orosz kapcsolatokról fogják kérdezni.

A korábbi kampányfőnök arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ugyanazt indítja be az emberekben, mint Donald Trump, és lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítson. Az “Amerika az első” politikája nem akarja lerontani a már elért eredményeket, de más prioritásokat szeretne követni – tette hozzá előadásában, amit a többitől eltérően nem lehetett élőben követni a Youtube-on keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik