Nagyvilág

Még az élő közvetítéseket is lekapcsoltatták, annyira agyonhallgatják Steve Bannon előadását Schmidt Máriáék

Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást, mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ezzel a ténnyel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a CNN később akarta elismerni Trump győzelmét, mint Hillary Clinton maga. Gulyás azon a V4 Európa Jövője című konferencián nyitott meg egy beszélgetést, amelyen Stephen Bannon, Donald Trump korábbi stratégiai tanácsadója a díszvendég.

Gulyás szerint a közös amerikai-magyar kapcsolatok közé tartozik, hogy az ellenzéki média Magyarországon is a legerősebb és leghangosabb ellenzéki erő lett, de a rossz stratégiájuk végül az ellenzék leváltásához vezetett, nem a kormányéhoz.

Az eseményre sokan jelentkeztek, de az ellenzéki sajtóból szinte senkit nem engedtek be. Schmidt Mária alapítványa arra hivatkozott, hogy a Várkert bazárban kevés a hely, ezért nem vehetnek részt az újságírók az előadáson, de később olyan képek is kijöttek, amelyeken látszik, hogy komplett sorok maradtak üresen.

Schmidték arra hivatkoztak, hogy az újságírók élőben követhetik majd az interneten keresztül az eseményeket, de Gulyás Gergely beszéde alatt még nem volt hivatalos videóstream elérhető. Ehhez képest Gulyás azzal vezette fel Bannont, hogy a szólás szabadságát nem lehet korlátozni, mert mindig lesznek bátor emberek, akik kiállnak érte.

Egyetlen, a közönség egyik tagja által közvetített videón lehetett csak egy darabig nézni élőben a konferenciát, de a színpadról Bannon előadása előtt megkértek mindenkit, hogy ne készítsenek felvételeket, mert a beszéd professzionális felvételei el fognak készülni. 

Így Steve Bannon előadását nem tudjuk élőben követni. Ami azért is furcsa, mert az egésznapos konferencia összes eddigi programják élőben közvetítették a Youtube-on keresztül, csak Bannon előadását nem.

A 444 szerint az történhetett, hogy jogtalanul felhasznált zenék miatt nyomta valaki fel a konferencia élő videóját a Youtube-nál, ezért nem érhető el. A szünetekben ugyanis zenéket sugároztak. Csakhogy ezt a streamet eleve nem akarták Bannon előadásáig kitartani, ez a videó eredeti leírásában is benne volt.

Korábban írtunk arról is, hogy az alt right Európában gyűjt újra erőt. A mozgalomnak Stephen Bannon és a péntenek szintén Magyarországon fellépő Milo Yiannopoulos a legnagyobb arcai, természetesen Donald Trump mellett.

Európában éledhet újjá a darabokra szakadt amerikai szélsőjobb
Nehéz úgy lázadni, hogy az ember hatalmon van. Amerikában épp darabokra esett a szélsőjobb, az alt right legnagyobb alakjai szétszéledtek. Európába és Magyarországra viszont csak most kezdjük el importálni ezt a furcsán bukott ideológiát.

Gulyás felvezetése érdekes, mert korábban pont ő volt az, aki Milo Yiannopoulos meghívása ellen is felszólalt a Fideszből. Akkor azt mondta, hogy meg kell hallgatni a fősodron kívüli véleményeket is, de azért vannak határok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik