Belföld

Hét kölyökkutya pusztult el egy pénzéhes állatkínzó miatt – videóval

Egy rossz körülmények között élő olasz férfi elhatározta, hogy kölyökkutyákat csempész Olaszországba. Ismerőse pénzért vállalta, hogy sofőrként segít neki a szállításban. A férfiak egy kisteherautóval Nyíregyházára, Nagykátára és Budapestre utaztak, és különböző, engedély nélküli ebtenyésztőktől 6-10 hetes, 20 franciabulldog és 5 angol bulldog kölyökkutyákat  vásároltak.

A kölyköket állatszállító boxokban és papírdobozokban szállították dokumentumok, és egyedi azonosító jelzések nélkül. A rendőrség a gépkocsit még a magyar-szlovén határ átlépése előtt feltartóztatta, a kiskutyákat lefoglalta.

Kiderült, hogy a férfiak a hosszú, 11-13 órás utazás ellenére a kiskutyák etetéséről, itatásáról, mozgatásáról, és a levegőcseréről egyáltalán nem gondoskodtak, így fennállt az oxigénhiányos állapot kialakulásának, és a kiszáradásnak a veszélye. Az utazás az anyjuktól idő előtt elválasztott kiskutyák számára életveszélyes volt.

A 25 kölyökkutyából egy állatvédő alapítvány által biztosított gondos orvosi ellátás ellenére 7 elpusztult, de az életben maradt kölykök közül is többen egészségkárosodást szenvedtek, több hétig tartó folyamatos állatorvosi kezelésre szorultak. A Lenti Járási Ügyészség az olasz  férfiakkal szemben  minősített állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik