Belföld

Toroczkai tegnap titokban tárgyalt a kiszakadásról

A Jobbik jövője múlhat a Sneider-Toroczkai izmozáson.

A Magyar Idők információja szerint Toroczkai László volt alelnök vezetésével zárt körű egyeztetésen tárgyalt a Jobbik belső ellenzéke péntek délután a Jobbikból való kiszakadásról.

Toroczkai elnökjelöltként indult a múlt szombati Jobbik-kongresszuson, s végül alulmaradt Sneider Tamással szemben. Most azt mondja, a Vona-vonal hívei tisztességtelen eszközökkel juttatták előnyhöz riválisát.

Toroczkai László jövő hét keddig dönti el, a Jobbik tagja marad-e.

Budapest, 2016. május 29.
Vona Gábor, a Jobbik újraválasztott elnöke (k) a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Budapest Kongresszusi Központban 2016. május 29-én. Mögötte a megválasztott alelnökök (b-j): Janiczak Dávid, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás, Toroczkai László, Volner János és Fülöp Erik.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A lapunk minap adott interjújában Toroczkai azt mondta:

Az világosan látszik, hogy nem fogjuk elengedni egymás kezét. Biztos, hogy összekapaszkodunk, de hogy ez egy párton belül történik-e meg, vagy párton kívül – akár egy mozgalom keretében, ami biztos, hogy nem azonnal egy párt megalapítását jelenti –, az most már kizárólag a Jobbik jelenlegi vezetésén múlik.

Toroczkai élesen kritizálta a néppártos irányvonalat:

A Bécsi úti pártszékház elszakadt a tagságtól. Azt gondolom, hogy a következő választáson már a bejutási küszöbért fog küzdeni a Jobbik, ha ezen az úton halad tovább, olyan marketing-tanácsadók tanácsai alapján, akik semmit nem tudnak a valóságról. Nem hiszek abban, hogy választást lehet nyerni úgy, hogy műanyag táblákra felrajzolgatunk halmazokat, és azt mondjuk, hogy az elnök szóljon ma ehhez a csoporthoz, holnap meg ahhoz a csoporthoz. Nem így működnek az emberek.

Toroczkai levelet írt Snei­dernek, s azt nyilatkozta, várja a pártelnöki választ.

Mire Sneider visszanyilatkozott, mégpedig ezt:

Amikor láttam az interjút, elkezdtem keresgélni a fontos leveleim között, láttam egy üzenetet, és ebben az állt, hogy a tisztújításon elmondott beszédét küldjük el neki. Jeleztem Szabó Gábor pártigazgatónak, hogy válaszoljon Toroczkai László levelére.

Szerencsére mindjárt kedd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik