Belföld

Megfenyegetett újságíró jelentette fel a csecsen Magomedet

Májusig nem volt baja a róla megjelent cikkekkel, most viszont azt üzente, nézzenek a hátuk mögé azok szerzői.

Egy tavalyi, a Magyar Nemzetben megjelent cikk miatt fenyegetett meg újságírókat a csecsen származású Magomed Daszajev – írja a megszűnt lap munkatársai által szerkesztett Magyar Hang.

Emlékeztetnek: Daszajev azzal vált ismertté, hogy 2017-ben bocsánatkérést kényszerített ki Komáromy Gergő aktivistából, aki narancssárga festékkel öntötte le a Szabadság téri szovjet emlékművet. Az Index arról is beszámolt, hogy Daszajev a budapesti oroszok Facebook-csoportjában Komáromy súlyos bántalmazását tervezte.

A Magyar Nemzet azt is kiderítette a csecsen férfiról, hogy tavaly már közel három éve nem rendelkezett érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel. Őt magát is keresték, az orosz titkosszolgálatokhoz fűződő lehetséges kapcsolatairól is kérdezték, amit ironizáló megjegyzésekkel hárított.

A lap szerint Daszajev idén májusig nem jelezte, hogy problémái lettek volna a cikkekkel, a múlt héten azonban az egyik, az esettel foglalkozó újságíró családtagján keresztül üzent, végül egy indulatokkal teli telefonhívásban fenyegetőzött, hogy a cikkek írói nézzenek a hátuk mögé, a nyílt utcán is bármikor rájuk támadhat. Ezt hangfelvétel is bizonyítja, az egyik érintett pedig rendőrségi feljelentést tett – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik