Belföld

Le akarta fejezni haragosát a hevesi férfi

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 17. 09:42

Karddal támadt ismerősére a 62 éves tarnaleleszi szamuráj.

Emberölési kíséret miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség a 62 éves férfi ellen, aki egy karddal próbálta lefejezni haragosát Tarnaleleszen. 

A vádlott fiának tavaly júliusban egy büntetőügy tárgyalásán terheltként kellett megjelennie. A férfi attól tartott, hogy gyermekét a bíróság nem hagyja szabadlábon. Egész nap ideges volt, ivott és fenyegetőzött, hogy a sértettet, akit – alaptalanul – nagy befolyású embernek tartott, még aznap leszúrja, amiért vélt kapcsolatai dacára nem segített fián.

A fenyegetőzést az érintett szóbeszédként hallotta ugyan a faluban, de nem vette komolyan. A vádlott napközben otthon is felkereste, próbált fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt.

A terhelt hazament, magához vette a falon dísztárgyként elhelyezett 70 centi pengehosszúságú kardot, elrejtette a ruhája alá és elindult a faluba, amikor útközben egy ház előtt észrevette az autójában várakozó sértettet. Odament hozzá és közölte vele,

nem viccel, ha kell levágja a fejét.

Haragosa ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, merészen visszaszólt,

itt vagyok, vágd le a fejem,

mire a vádlott előhúzta a kardot és a leengedett szélvédőn benyúlva egy metsző mozdulattal a másik nyaka irányába vágott.

A sértett védekezésképpen maga elé kapta a karját, ezzel mentette meg az életét, mert a vágás nem érte el a nyakát, a kezén okozott nyolc napon belül gyógyuló, vérző sebesülést. A történtek után az életét már joggal veszélyben érző férfi nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

A Heves Megyei Főügyészség a végrehajtandó börtön mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el a férfit a közügyektől, kötelezze a 650 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.