Belföld

Ügyvédje szerint már nem veszélyes a skálás gyilkos

Azt üzente, már nem kell tartani az egykor rettegett gengszertől.

Mint korábban megírtuk, hamarosan kiengedhetik a börtönből Bene Lászlót. Az InfoRádiónak ügyvédje azt mondta, már nem veszélyes a társadalomra a rendszerváltás időszakának leghírhedtebb rablógyilkosa.

Tizennyolc éve ismerem és látom el a képviseletét. Mindenkinek üzenem, hogy senkinek sem kell tartania tőle. Olyan életmódra rendezkedett be, amely szinte kizárttá teszi, hogy bármilyen formában veszélyes legyen a társadalomra

– fogalmazott Soltészné Nagy Katalin ügyvéd, Bene László védője. Az InfoRádió úgy tudja, a férfi a börtönben zárkaparancsnok volt, szociális munkásnak tanul. A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött feltételes szabadságra bocsátásáról, de az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem jogerős, nem lépett hatályba. 

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, bár az elítélt magatartása a bv-intézetben megfelelő volt, ez nem biztosíték arra, hogy feltételes szabadságra bocsátása esetén törvénytisztelő életet élne.

Bene azt mondta a bíróságon, még nem kéri szabadlábra helyezését, és úgy nyilatkozott, a lakhatási körülményei sem megoldottak.

Korábban a férfi egy tévéinterjúban azt mondta, ő nem sorozatgyilkos – mert nem élvezetből ölt –, hanem „profi gengszter”.

„Elképzelhetőnek tartom, hogy ez a hernyó féreg megvár egyszer engem az utcán és agyonlő”
Tóth Tamás teljesen kiakadt, amikor megtudta, hogy kiengedik a fia gyilkosát, Bene Lászlót,
.

Több milliót kaphat a magyar sorozatgyilkos
Komoly kártérítésre számíthat a négy ember haláláért felelős Bene László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik