Belföld

Több milliót kaphat a magyar sorozatgyilkos

Komoly kártérítésre számíthat a négy ember haláláért felelős Bene László.

A skálás gyilkosként elhíresült férfi 20 éves büntetése két éve lejárt, mégsem engedték szabadon, hamarosan a rácsok mögött válhat milliomossá. Bene László ügyvédje a Borsnak azt mondta, ügyfele a börtönkörülmények miatt hamarosan többmilliós kártalanításra számíthat.

Noha családja eladta a lakást, amibe szabadulása után költözött volna, de az ügyvéd szerint a kártalanítási eljárás után jelentősen javulnak védence életkörülményei, amit a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bíróság is pozitívan értékelhet.

Bene a börtönben szociális munkásnak tanul, ha elhagyhatná a börtönt, az új szakmájában helyezkedne el.

A skálás gyilkost 1996-ban ítélték életfogytiglanra, ami az akkori szabályok értelmében 20 évet jelentett. 2016 óta félévente felülvizsgálják ügyét, hogy  alkalmas-e visszailleszkedni a társadalomba. Eddig azért nem engedték ki, mert nem tanúsított megbánást, soha nem kért bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól.

Korábban a fogva tartását felülvizsgáló szakértők, köztük pszichológusok nem tartották valószínűnek, hogy Bene szabadulása után törvénytisztelő életmódot folytatna.

Fordulatot remél az életfogytiglanra ítélt skálás gyilkos
Az 1994 óta börtönben ülő Bene Lászlónak még munkát is szereztek szerettei, ha kiengednék.

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját, miközben az egyetemista kocsikísérőt megölték. Abban az évben lőgyakorlatot tartottak, ahol megzavarta őket két vadász, velük is végeztek. 1994-ben fogták el őket, Bene társa 2001-ben öngyilkos lett a rácsok mögött.

Fegyverrel halna meg a sorozatgyilkos Bene László
Szerinte nyugodtan ki lehetne őt engedni a börtönből. Közönnyel magyarázta az elkövetett gyilkosságokat.
etőfihez hasonló halált szán magának”, az lenne hozzá méltó, ha „csatában”, „fegyveresen” halna meg. De azt gondolja, nyugodtan vissza lehetne őt engedni a társadalomba, nem ártana senkinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik