Belföld

Kutyákkal keresik a megerőszakolt 5 éves kislány gyilkosát – videó a helyszínről

Órási erőkkel keresi a román rendőrség azt a férfit, aki brutális kegyetlenséggel megerőszakolt és meggyilkolt egy 5 éves nagybányai kislányt. Az erdélyi maszol.ro bűnügyekkel foglalkozó munkatársától megtudtuk, hogy a helyi rendőrök Bukarestből kaptak erősítést, hogy minél hamarabb kézre kerítsék az elkövetőt.

A helyieket valósággal sokkolta a brutális gyilkosság. Mindenki értetlenül áll a történtek előtt. Pénteken este 7 órára több ezer embert várnak a város központjába arra a megemlékező eseményre és csendes felvonulásra, amelyet a hétfőn este brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 5 éves Eszterért tartanak. Úgy tudjuk, hogy a megemlékezésen felszólal majd a helyi polgármester is. A rendőrök mindeközben teljes erőbedobással dolgoznak. A gyilkosság helyszínéről vér- és DNS-mintákat vettek, és kutyákkal fésülik át az egész környéket, és azokat a területeket, amerre a gyilkos mehetett.

A nyomozáshoz közel álló források szerint négy napja folyamatosan tartanak a helyszíni szemlék, és több száz embert kihallgattak már az ügyben. A gyanúsítottak köre 23 személyből áll, mindannyian kiskorúak zaklatásáért ültek börtönben. 

Mint arról korábban beszámoltunk a kislány megebédelt, majd elkéredzkedett játszani a szüleitől. Azt mondta, hogy a közelben lévő Phoenix üzem gazdátlan épületeihez megy, ahol korábban többször is találkozott már a barátaival. A kislány este hétig nem ért haza, ezért a testvérei elindultak megkeresni. Késő este, 23,20 körül találtak rá a képen látható romos épületek között. A gyermek félmeztelen volt, és több sérülés is látható volt a testén.

A kriminológusok és a törvényszéki orvosok szerint a kislányt megerőszakolta, megkínozta, majd megölte a tettes. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát.

A helyi sajtó szerint az első számú gyanúsított egy ortodox pópa kinézetű, szakállas férfi volt, akit korábban többször is láttak a környéken, amint cukorkával kínálgatta a játszadozó gyerekeket. Csütörtökön viszont már új irányt vett a nyomozás. Az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek ugyanis egy 16 éves fiút. A DNS-vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a fiúnak nincs köze a gyilkossághoz, ezért pár órával később kiengedték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik