Belföld

Mészáros Lőrinc megnyerte a közbeszerzést, amit csak ő nyerhetett meg

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks Hungary Zrt. 163,2 millió forintért vitte el a kulturális lap megjelentetésére kiírt közbeszerzést – derül ki az Európai Unió Lapjának mellékletében megjelent hirdetmény szerint. A kiíró a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG).

A KMTG 40 alkalommal, 10 hónapon keresztül, alkalmanként 230 ezer példányban jelenteti meg a 8 oldalas kulturális kiadványát, amellyel a napi-, vagy hetilap mellékleteként a jellemzően kortárs írók és költők irodalmi és képzőművészeti alkotásait kívánják nyilvánosságra hozni és népszerűsíteni.

Az ügy érdekessége az, hogy a közbeszerzés feltételeit úgy szabták meg, hogy csak a Mediaworks képes teljesíteni azokat. Korábban az mfor.hu szedte össze, hogy

  • csak olyan újság mellékleteként kell megjelennie a kiadványnak, mely tartalmában kapcsolódik az emberek mindennapjaihoz, a hétköznapi élet sok területét lefedő információt tartalmaz, a szerzői tartalmak túlsúlyban vannak a bulvárhírekkel szemben. Tehát nem bulvárlap, viszont nem lehet főprofil szerint olyan lap, mely háztartási feladatokkal kapcsolatos (rejtvények, barkácsolás, főzés)
  • alkalmatlan az ajánlattevő, ha az elmúlt 3 évben nincs legalább mindösszesen 170.000 példány/1 alkalom mennyiségben, legalább 5 magyarországi megyében megjelenő, olyan napi- vagy hetilap sajtótermék kiadására vonatkozó referenciája, amelyben legalább 2 alkalommal megjelentek irodalmi művek és/vagy képzőművészeti alkotások.  Az 5 megye a gyakorlatban azonban kevés, hiszen a szerződéskötés feltétele, hogy 9 megyében jelentessék meg a kiadványt.

Ezeknek a kritériumoknak pedig csak a Mediaworks felel meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik