Szórakozás

A kormányt szidja az AK26 legújabb klipjében

Az AK26 nevű rapduó egyik tagja, Giajjenno május elsején töltötte fel YouTube-ra új számát, amiben a kormányt kritizálja. Giajjenno (Molnár Ádám) és Hiro (Molnár Miklós) az AK26 rapduó tagjai, a testvérpár 2017 végén hagyta ott Mr. Busta kiadóját, a Real Trill Musicot.

Mr. Busta: Levagdosom az ellenségeimet
Rájár a rúd Mr. Bustára, az ország egyik legnézettebb zenei Youtube-csatornájának producerére. Sorra hagyják el őt fellépői, az elmúlt héten Hiro, a legnépszerűbb előadó sms-üzenetben közölte, hogy elhagyja a kiadót. Hogy jogi úton vagy puritánabb módon rendezik-e a nézeteltéréseket, az a jövő zenéje.

A rapper Balsors című számában a Himnusz szövegéből ragad ki részleteket, és diktatúrának nevezi a jelenlegi helyzetet.

Sosem éltünk jókedvvel, nem volt pénz, bőséggel. Sosem ért el védőkar, harcban, ellenséggel. Balsors már régen tép, nem jött víg esztendő. Megbűnhődtük már rég a múltat, s jövendőt. (…) A jegyedet ne vedd meg a vissza útra, jó lesz külföldön testvér, ez diktatúra!

Bár a szövegben nyíltan nem mondja ki, hogy az elmúlt nyolc évvel, illetve az április 8-i választások eredményével vannak problémái, de a videóklip tele van választási plakátokról, illetve Orbán Viktorról és az elmúlt évek tüntetéseiről készült felvételekkel.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik