Belföld

Jól jöhet Gyárfásnak Portik súlyos depressziója

portik (portik)
portik (portik)
Árthat is neki és az lehet, hogy teljesen közömbös. Ami biztos, hogy jogerős lett a sportvezető elleni lakhelyelhagyási tilalom.

A Magyar Idők úgy tudja, súlyosbodik a depressziója a korábban 28 év fegyházra ítélt Portik Tamásnak, aki a korábbihoz hasonló súlyos büntetésre számíthat a Fenyő-gyilkosság és az ügetői lövöldözés miatt. A két új ügyben nem tudni, ki az ügyvédje. Szikinger István és Bólyai János csak a jogerős ítéletekkel zárult ügyekben képviselik.

Bólyai szerint védencük teljesen „magába fordult”, nem nagyon lehet vele ügyekről egyeztetni. Végh József kriminálpszichológus szerint ennek egyik oka az ingerszegény környezet lehet, de depresszióját súlyosbíthatta a bizonytalanság a két újabb ügy miatt. Mivel a súlyos büntetés miatt azok foglalkoztatják, egyre nő benne a feszültség.

A rácsok mögött töltött hat év változtatott személyiségén, ami kihat a folyamatban lévő ügyekre.

Egy másokra, például Gyárfás Tamásra tett terhelő vallomása meggyorsíthatná a végkifejletet a Fenyő-ügyben, ismételt kihallgatásainak meghiúsulása pedig a védelemnek lehetne kedvező. A lap hozzáteszi, Portik újabb vallomásai feleslegesek lehetnek, ha valóban több száz órányi hangfelvétel van a nyomozók birtokában beszélgetéseiről Gyárfás Tamással.

Gyárfás Tamás: a megmentésemet jelentik ezek a hangfelvételek
Portik Tamás éveken keresztül rögzítette a beszélgetéseiket a gyilkosság után, Gyárfás most elmondta, mit gondol róluk.

Gyárfás ellen – védője, Bánáti János szerint – az ügyészség azért a házi őrizet elrendelését indítványozta, mert így nem kellett a védelemnek megmutatni az eddigi összes bizonyítékot. A nyomozási bíró a nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat is elégnek tartotta. Gyárfásék fellebbeztek, de a PestiSrácok.hu szerint azt a Fővárosi Törvényszék elutasította, jogerőssé vált, Gyárfás nem hagyhatja el Budapestet. Annyi könnyítést kapott, hogy heti négy helyett csak egyszer kell jelentkeznie a rendőrségen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik