Belföld

A Facebookon keresnek sürgősségi orvosokat a miskolci kórházba

Szakorvosokat, orvosokat keresünk Miskolcon a sürgősségi osztályra

– olvasható a miskolci kórház egyik orvosának felhívása saját Facebook-oldalán. Az orvos külön hozzáteszi, hogy kiemelt bérezésre számíthat az, aki munkát vállal az ottani sürgősségi betegellátó osztályon (SBO-n).

Megkerestük a kórházat is azzal, hogy pontosan hány orvost keresnek az SBO-ra, amint válaszolnak a kérdéseinkre, frissítjük a cikket. 

A miskolci kórház legutóbb azért került a hírekbe, mert váratlanul leváltották az intézmény igazgatóját. Tiba Sándor a felmentését egy főorvosi értekezlet előtt néhány perccel tudta meg.

A menesztett főigazgató a Népszavának azt mondta, az lehetett a leváltásának az oka, hogy az öt tagkórház fúziójakor átnézte a szerződéseket. Csaknem tucatnyit, mivel előnytelenek voltak, megszüntetett. Talált egy-két nagyobb horderejű, problémás, pénzügyi szempontból kétséges megállapodást is. Az egyik egy  sugárterápiát biztosító, a másik a parkolókat üzemeltető cégé volt. Ezt jelezte az ÁEEK területi igazgatójának.

A miskolci kórházzal kapcsolatban kiderült az is, hogy jelzálog van a kórház sugárterápiás készülékein. Karbantartani, javíttatni, megbontani, eladni csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet.

A szuperkórházzá avanzsált intézményből az év elején többen távoztak. Köztük van Barkai László, a Gyermekegészségügyi Központ korábbi vezetője, és a radiológiai központ, valamint a laboratórium vezetője is elhagyta a kórházat.

Kiemelt kép: MTI / Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik