Belföld

62 malacot lopott el egy sertéstelepről a biztonsági őr

Folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolja Bajai Járási Ügyészség azt a biztonsági őrt, aki tavaly áprilisban egy tataházai sertéstelepről a kerítésen át húsz kilogrammos malacokat adogatott ki a cimborájának.

A huszonnyolc éves ruzsai férfi biztonsági őrként dolgozott egy tataházai sertéstelepen, ahol az lett volna a feladata, hogy őrizze a sertéseket. A vádlott és ötven éves kelebiai társa megállapodott abban, hogy a telepről malacokat lopnak el. Úgy beszélték meg, hogy a malacokat a biztonsági őr kiadja a kerítés túloldalán várakozó társának, amikor járőrözik.

Az idősebb vádlott az esti órákban odaállt egy platós teherjárművel és egy utánfutóval a sertéstelephez. Fiatalabb társa az ólakban tartott húsz kilogrammos, „magyar lapály” fajtájú malacokból harmincegy példányt a telep hátsó kerítését lenyomva kiadogatott a társának. Hat nap múlva a telepen ismét a fiatalabb vádlott „őrködött” és a tolvaj páros mindent ugyanúgy csinált, mint előző alkalommal; ekkor is harmincegy malacot vittek el.

A lopott malacokat az idősebb vádlott eladta és a vételárból 100.000 forintot átadott fiatalabb társának. A hatvankét malac értéke 1.127.000 forint volt. A szövetkezetnek okozott kár nem térült meg. A lopást rövid időn belül felfedezték, ráadásul egy térfigyelő kamera is rögzítette a malacszállító jármű mozgását és így a vádlottak lebuktak. A büntetlen előéletű tolvajok ügyében a Bajai Járásbíróság fog majd dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik