Belföld

Fenyő megöléséért Tasnádinak fizetett Gyárfás

Azt állítja, háromszor is, noha nem is volt köze a gyilkossághoz.

Tasnádi Péter még április 19-én a Jobbik-közeli N1TV-nek azt mondta, őt kereste meg 1997-ban Gyárfás Tamás azzal, hogy likvidálja Fenyő Jánost. Ezért háromszor is fizetett neki. Hogy mennyit, azt most nem árulta el, de az első részletet még a Fenyő-gyilkosság előtt megkapta, a másodikat a médiacézár elleni merénylet után.

Akkor Las Vegasban volt, ott tudta meg, hogy valaki „elvégezte a munkát”. Ekkor Gyárfástól kérte a megbízói díj másik felét. Tasnádi arra a kérdésre, ha valóban Gyárfás volt a megrendelő, akkor a valódi elkövetőknek is fizetnie kellett, tehát rájöhetett, hogy Tasnádi lehúzta, azt válaszolta, Gyárfás ezt nem kérte számon, sőt, harmadszor is fizetett.

A Magyar Idők szerint a többször is elítélt Tasnádi erről már 2014. április elején is beszélt, amikor a Fenyő-gyilkosság perében Jozef Rohác idéztette tanúként. Akkor 10-20 milliós megbízási díjról beszélt. Kovács Lajos, az úgynevezett döglött ügyek osztályának volt vezetője szerint már 16-18 éve jegyzőkönyvezték Tasnádi és emberei vallomásait a Gyárfás-féle megbízásról, és arról, hogy Tasnádi többször „lehúzta” Gyárfást.

Azt is pontosan tudták, hogy 2002 táján Tasnádi egyik embere a Nap TV Angol utcai telephelyén hamis néven kereste meg Gyárfást, aki ezután két részletben 5-5 milliót – ugyancsak a Fenyő-gyilkosságra hivatkozva – utalt Tasnádinak. Később a producer azt mondta, tartozott Tasnádinak, azt a pénzt adta meg.

Gyárfás Tamás egyébként a Tasnádi-videó megjelenésének napján a PestiSrácoknak azt mondta, a továbbiakban nem nyilatkozik a Fenyő-ügyről.

Imrich K. tagadja, hogy megzsarolta Gyárfást
A szlovák vállalkozó a Borsnak azt írta, nem érdekli, hogy Gyárfás Tamás megdöglik-e.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik