Élő Belföld

Ismét több tízezres tömeg tüntetett a kormány ellen

Egy héttel a múlt szombati kormányellenes tüntetés után újabb demonstrációt szerveztek a Kossuth térre, ezúttal a tömeg a tértől a Szabad Sajtó útjára vonult. A tüntetésen csak egy politikus szólalt fel: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Beszélt még Gulyás Balázs, a netadós tüntetések szervezője, Gyetvai Viktor, diáktüntető, Homonnay Gergely író, Unyatyinszky György, a Magyar Nemzet Békemeneten bántalmazott újságírója, valamint küldött videóüzenetet többek között Gálvölgyi János és Hernádi Judit is. A végén a tüntetők egy csoportja átvonult az Oktogonra.

A vége

most indult el. Márki-Zay Péter is megérkezett, a tömeg végén sétál.

Türelmetlenek, már indulnának

A tömeg vége a Parlament előtti téren, arccal az Alkotmány utcának vár és fütyül, mert már indulnának. Ide már nem hallatszott a hangosbemondó felhívása, hogy késik az indulás.

Egyelőre elmarad a lelkesedés az előző héttől

Egyelőre a legelején is szellősek a sorok, sokkal, sokkal kisebbnek tűnik a tömeg, mint a múlt héten. A szervezők ugyanakkor a mikrofonba azt mondták: több tízezren vannak itt. Na, annyian biztosan nincsenek.

fotó: 24.hu/Marjai János

Sokan úton vannak még

A tüntetők elkezdtek felsorakozni az Alkotmány utca végén, ám a rendezők egyike azt mondta, a vonulás csak negyed 7, fél 7 körül fog indulni, mert sokan úton vannak még a térre.

Nem lesz egyszerű közlekedni a belvárosban

A tüntetés miatt forgalomkorlátozások lesznek szombat délután és este a budapesti belvárosban.

Várhatóan 18.30-tól 19.30-ig lezárják a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút, majd várhatóan 21.30-ig a Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd útvonalat.

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett járatok – a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 100E, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E és a 178-as busz, továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz közlekedése, útvonala. Ezek a járatok a lezárások idején rövidített útvonalon vagy menetrend szerinti útvonaluktól jelentősen eltérve közlekednek.

A választások utáni második tüntetés következik

A szombati demonstráció a folytatása annak az április 14-i, komoly részvétellel lezajlott rendezvénynek, amelynek szervezői a választás szavazatainak újraszámolását, tisztességes választást és új választási törvényt, valamint gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát követeltek. A demonstráción meghirdették, hogy új választást, ellenzéki együttműködést követelnek, és már akkor bejelentették, hogy április 21-én újabb tüntetés lesz.

Olvasói sztorik