Belföld

Megőrjítette az ital: háton szúrta a kutyát, majd kidobta az erkélyen

Feleségén és kutyáján vezette le a dühét egy hajdúnánási ittas férfi. A vádlott a volt feleségével és két közös kiskorú gyermekükkel élt együtt Hajdúnánáson a kutyájával. A férfi miután részegen hazament, az erkélyről kiabálva szidalmazni kezdte a volt feleségét,  majd kidobott az erkélyről egy pár papucsot, egy akkumulátortöltőt és egy vasreszelőt.

Pechjére a vasreszelő pont a társasház udvarán álló egyik gépkocsira esett, betörte annak hátsó szélvédőjét és eltörte a csomagtartó ajtó belső műanyag burkolatát. A férfi ezt követően visszament a lakásba, ahol meglátta a kutyát, ami rendszeresen morog rájuk. Elővett egy pillangókést és háton szúrta a kutyát, majd a vérző állatot kidobta a három méter magasan lévő erkélyről.

A férfi hat centi mély sebet ejtett az állaton, de mivel  a szúrás nem hatolt be a mellüregbe, így a kutya életben maradt. A vádlott őrjöngését végül a felesége elégelte meg, és kihívta a rendőröket. A férfi beismerte a bűncselekményt. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége, kisebb kárt okozó rongálás vétsége és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat ellene a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik