Belföld

Cáfolja a kormánysajtót a szombati tüntetés szervezője

Nem igaz, hogy a Soros-hálózat katonái lángba akarnák borítani a fővárost.

Mint arról már beszámoltunk, szombaton délután tömegtüntetést tartanak Budapesten a Fidesz újabb választási győzelmére reagálva. A kormánypárti propaganda a megmozdulást erőszakosként igyekszik beállítani, de az egyik szervező, Gulyás Balázs az ATV-ben arról beszélt, hogy semmi nem igaz ezekből az állításokból.

Kategorikusan cáfolta azokat a teóriákat, miszerint „a szombat estére meghirdetett tüntetésen szélsőbaloldali anarchista csoportosulások, és a Soros hálózat válogatott katonái a 2017-ben rendezett hamburgi G20 csúcstalálkozó elleni tiltakozás mintájára akarják lángba borítani a fővárost”. Hangsúlyozta, hogy békés rendezvényt akarnak tartani, ezért a rendőrséget is arra kérik, hogy lépjenek fel a randalírozókkal szemben.

Kérjük, hogy mindenki öltözzön fel szépen, mert lesznek rendőrségi kamerák. Kerüljünk be szép ruhában a történelembe

– jelentette ki. A fő problémaként azt említette, hogy kétharmadról beszélnek, miközben a Fidesz kevesebb szavazatot kapott, mint a vesztesek, vagyis a mostani választási törvény egy 48 százalékos kisebbségnek túlhatalmat, alkotmányozó többséget ad.

Emlékeztetett, hogy a Kúria szerint is visszaélt a joggal a kormány, amikor a Fideszt segítette hirdetésekkel. Emellett szeretnék, hogy vizsgáljanak ki az illetékesek minden olyan esetet, ahol felmerül a gyanú a választási csalásra. Gulyás elárulta: azt tervezik, hogy nyomást gyakorolnak a kormányra, vagyis nem hagyják abba a tüntetést.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is részvételre buzdítja szimpatizánsait, de pártok képviselői nem szólalnak fel a rendezvényen. A Facebookon egyébként kimagaslónak számít a visszajelzések mértéke: 38 ezren jelezték, hogy ott lesznek a tüntetésen, és 85 ezren jelezték érdeklődésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik