Belföld

Áttették szombatra a hétvégi kormányellenes tömegtüntetést

A Kossuth tér helyett az Operánál lesz.

A Facebook-események mércéjével mérve komoly érdeklődés övezi azt a tüntetést, amit eredetileg vasárnapra, 19 óra 56 percre (figyeljék csak a szimbolikát) hirdettek meg a Kossuth térre, a Fidesz újabb kétharmadának ismeretében. A szervezők kedden megváltoztatták a demonstráció helyét és időpontját, így az szombaton 17 óra 30 perckor lesz az Operánál.

A közösségi portálon kedd délutánig már csaknem 17 ezren jelezték részvételüket, 49 ezren pedig érdeklődésüket. A szervezők között van az elmúlt hónapok diáktüntetésein feltűnt Gyetvai Viktor és Homonnay Gergely újságíró, Erzsi macska gazdája is.

A felhívás szerint a Fidesz választási rendszere és a kormány gyűlöletkampánya a többséget kisebbségbe szorította (utalva ezzel arra, hogy a kormánypárt a szavazatok 48 százalékával nyert kétharmadnyi mandátumot), ezért követelik a szavazatok újraszámolását, szabad sajtót, pártatlan közmédiát, tisztességes választást és új választási törvényt. Az ellenzék felé is van követelésük: hogy ne egymással harcoljanak, hanem álljanak ki a többségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik