Belföld

Esernyőket elő, zivatarokra fel, kiadták a figyelmeztetést

Délután a Dunántúlon kezdődik az égi parádé, aztán másnap estére vonul végig az országon a zivatarlánc.

Véget ér a száraz, meleg, tavaszias időjárás egy-két napra, legalábbis a száraz része. Ugyanis az előrejelzések szerint már csütörtökön bedurrannak az első zivatarok a Kárpát-medencében.

Csütörtökön mindezek a zivatarok először a Dunántúlon alakulnak ki délután, miközben megélénkül a délkeleti szél. Reggel átlagban 7-10 fokra ébredhetünk, nappal 21-27 fok várható, a melegebb a Tiszántúlon lesz. Estére 13-18 fok közé eshet a hőmérséklet – írja a Kiderül.

A heves zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a figyelmeztetést is Győr-Moson-Sopronra, Vasra, Zalára, Veszprémre, Somogyra, Tolnára és Baranyára.

Pénteken nyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet, utoljára keleten süt majd ki a nap. Éjjel ennek megfelelően még lehetnek záporok, zivatarok, de ahogy kelet felé elvonul a front, estére a teljes országban megszűnik a csapadék. Erős déli szelünk lehet, reggel pedig 9-15, nappal 17-23 fok várható.

Szombaton napos idő lesz, maximum pár fátyol- és gomolyfelhő okozhat bosszúságot, amikből néhol lehet zápor is. A Dunántúlon élénk lesz a keleti szél. Reggelre 5-11, nappal 20-25 fok várható.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik