Belföld

Teljes körű újraszámolást akar az LMP

Hadházy Ákos volt Fidesz-tagként azt állítja, a kormánypárt már a választás közben tudja, milyen eredmény várható.

Dőlnek az LMP-hez a választás tisztaságát megkérdőjelező panaszok – mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A hvg.hu tudósítása szerint a politikus elmondta: tapasztaltak jogsértésre utaló jeleket, és azon dolgoznak, hogy feltárják, mi áll ezek hátterében.

A párt ragaszkodik ahhoz, hogy azokban a körzetekben, ahol nem volt ellenzéki delegált, a szavazatok újraszámolásánál független képviselők is részt vegyenek. Ha ezt nem hagyják, megszervezik, hogy ellenzéki képviselők legyenek jelen.

Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke azt mondta, nyilvánvaló, hogy ezen a választáson tömegesen történtek csalások, és az is nagyon fontos kérdés, hogy a központi nyilvántartásban volt-e beavatkozás. „Itt is vannak zavarba ejtő tények, volt programleállás, -váltás, és rendkívül lassan jöttek az eredmények a választás éjszakáján” – sorolta.

Volt Fidesz-tagként Hadházy kijelentette, egyértelműen tudja állítani, hogy a kormánypárt már a választások megkezdése után néhány órával meg tudja saccolni, milyen eredmények várhatók. Ennek tudatában még zavarba ejtőbbnek tartja a történteket, és úgy véli, a választók körében tapasztalható bizalmatlanság miatt nem lesz elkerülhető a szavazatok teljes körű újraszámolása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik