Belföld

Fideszes képviselő: Rogán, Semjén és Kósa annyira ostobának bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében

Váratlan helyről kapott éles kritikát a nagyobbik kormánypárt. Sebes Gábor budafok-tétényi fideszes önkormányzati képviselő egy Facebook-bejegyzésben ír arról, attól fél, hogy a kormány tovább fogja rombolni az országot – szúrta ki a szerdán bezáró Magyar Nemzet online kiadása.

Sebes a posztban arról ír,

nem lehet „Nekünk Magyarország az első” szlogennel kampányolni, kijelenteni, hogy „szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk érte”, arról beszélni, hogy meg akarjuk őrizni kereszténynek az országot, meg arról elmélkedni, hogy a kereszténység nem csak hit, hanem kultúrát is létrehozott, miközben szemérmetlenül meglopják az államkincstárat.

Mint fogalmaz, a korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán Viktor összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el.

A fideszes képviselő tart tőle, hogy Magyarországon a hivatalosságok között sincsenek sokan tisztában azzal, hogy Amerikában mennyire fontos értéknek tartják a verseny tisztaságát, és mekkora diplomáciai, erkölcsi és üzleti hátránnyal jár, ha egy országot korruptnak tartanak.

A kitiltási ügynek erős figyelmeztetésnek kellett volna lennie, de nem hatott. Miért várják meg a következő figyelmeztetést? Nem beszélve arról, hogy az Európai Unióban a magyar kormány ellenfeleinek is erős fegyvert adnak a kezébe, és csak politikai döntés kérdése, mikor élesítik ezt a fegyvert

– áll a posztban.

Párt nélkül a kétpártrendszerben
Politológus szerzőink szerint közös párt nélkül az ellenzék esélytelen egy kétpártrendszerre kitalált választási rendszerben.

Szerinte a Fidesznek és a kormánynak nem a nemzeti burzsoáziának kell kedveznie, hanem azoknak az embereknek, akik az elmúlt napokban az utcákat rótták és bekopogtak az ajtókon, mozgósítva a Fidesz választóit. Nekik kellene megfelelni, rájuk kellene odafigyelni.

Sebes nem félt beleállni magas rangú fideszesekbe sem.

Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében.

A képviselő örült a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tart tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására.

Az írást egy Orbán-idézettel fejezte be:

Ez a mi hazánk, a mi életünk. Nincs nekünk másik, küzdenünk kell érte a végsőkig. Nem adhatjuk fel soha!

MásnapNyolc év távolából felidézem Orbán Viktor 2010. április 11-i köszöntő beszédét a választási győzelem után.„A…

Közzétette: Sebes Gábor – 2018. április 9.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik