Belföld

Kisbuszokkal hozták Ukrajnából a Fidesz-szavazókat

A tiszabecsi határátkelőn hirtelen meg is ugrott a forgalom.

A Hír TV oknyomozó műsora, a Célpont beépült a fideszes jelölt, Tilki Attila kampánystábjába, most pedig közreadta tapasztalatait. Kiderítette, hogy tömegével hoztak át szavazókat Ukrajnából. Néhány nappal a választás előtt átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, ahol előre szóltak, hogy készüljenek a vasárnapi rohamra.

Akkor valóban egymást váltották az autók az ellenőrzőpontnál és a gyalogos átkelőn is folyamatos volt a forgalom. A Hír TV műsora szerint a határátkelőn szervezetten hordták az ukrán szavazókat. A Célpontnak egy Ukrajnában élő férfi azt mondta: a szavazás hajnalán reggel ötkor indul az ukrán fuvarokkal, először a családját hozza át szavazni, utána fordul a többiekkel.

A felvétel szerint több településre (Sonkádra, Fülesdre, Milotára, Csaholcra, Paládra, Zsarolyánba, Mándra, Kölcsére.) vittek embert, akiknek elmondták azt is, hová kell ikszelniük.

Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas.

Csak Tiszabecsen az egyszerűsített honosítás bevezetése óta 146 százalékra nőtt a szavazásra jogosultak száma. Korábban Adorján Béla, a Jobbik megyei elnök azt mondta: tízezer főnél is többet jelentettek be illegálisan a szabolcsi településekre. Tilki Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje nagy fölénnyel (60.39 %) nyerte a választást.

Tényi István az ügy kipattanása után azonnal bejelentést tett a megyei főügyészségen ismeretlen elkövető ellen a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

Jobbik: Szabolcsot ellepték az ukrán Fidesz-szavazók
Maffiarendszert emleget a Jobbik, a párt szerint szervezett a honosított ukránok fiktív betelepítése.
Azt mondták, akárhány ukránt be lehet jelenteni, nem lesz baj
Az elvándorlás az egekben, a születésszám gödörben, mégis több ezer választóval gyarapodott Szabolcs megye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik