Belföld

Négy évet kapott a férfi, aki ellopott 61 millió forintot, és bebukta az egészet Tippmixen

Tíz perc alatt szerzett 61 millió forintot, de a lopott pénzt egy órával már el is vesztette a pénzszállítóként dolgozó István, akit szerdán négy éves börtönbüntetésre ítéltek a bűncselekményért – írja a Bors.

A gépészmérnök végzettségű férfi pont játékszenvedélye miatt vesztette el a munkáját, ezért helyezkedett el pénzszállítónak, csakhogy 2015. október 19-én túl közel került a pénzhez és nem bírta megállni, hogy ne rakja fel Tippmixen.

Összesen 61 millió 14 ezer forintot sikerült ellopnia, az első útja pedig egy belvárosi lottózóba vezetett.

Az alkalmazottak is meglepődtek, hogy mekkora összeget akar megjátszani a Telekom Bonn-Bilba Euroliga kosárlabda-mérkőzés végeredményére.

A lottózót kiürítették, és ahogy a nagykönyvben megvan írva, ellenőrt is hívtak. Mivel egy lottózóban csak negyvenmillióért lehet fogadni, átkísérték egy másik irodába is, ahol a maradék összeget feltehette.

István ezután moziba ment, majd a film végén bement egy kávézóba, ahol megtudta a végeredményt. A hazai csapat – amelyikre fogadott – 90-81-es vereséget szenvedett. Amikor rájött, hogy mekkora a baj, feladta magát a rendőrségen.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2016. július 5-én elsőfokú ítéletében Cs. Istvánt sikkasztás miatt 2 év 10 hónap börtönre ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a büntetését 4 évre súlyosbította szerdán, közölte a lappal a sajtóosztály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik