Belföld

Megkérte az ENSZ a kormányt, ne keltsen gyűlöletet, Szijjártó gyűlöletkeltéssel válaszolt

Észérveket és tényeket hozott fel Szijjártó. Na jó, ez nem igaz, csak sorosozott az ENSZ ellenében. A világszervezett arra kérte csak a kormányt, hagyjon fel a gyűlöletbeszéddel és bánjon emberségesen a menekültekkel, még ha nem is engedi be őket.

Szijjártó Péter külügyminiszter felszólította az ENSZ emberi jogi bizottságát, hogy ne avatkozzon bele a választási kampányba. Közleményében azt írta, a bizottság „egyértelműen Soros György és a migránsok oldalára állt a magyar emberekkel szemben”. Tűrhetetlen, hogy a bizottságnak fontosabbak a migránsok jogai, mint a magyar emberek joga a biztonsághoz. Szijjártó kiemelte, az Orbán-kormány semmilyen nyomásgyakorlásnak nem enged,

a migránsokat nem fogjuk beengedni, Magyarországot megőrizzük magyar országnak.

Szerinte a vasárnapi választás tétje, hogy továbbra is olyan kormánya lesz-e Magyarországnak, ami megvívja a harcot a magyar emberek biztonságáért a bevándorláspárti erőkkel szemben, vagy olyan kormány alakul, amely ezt a harcot feladja. Az ellenzéket ugyanúgy Soros irányítja, mint az ENSZ emberi jogi bizottságát – közölte bizonyítékok felsorolása nélkül.

Visszatámadt az ENSZ: Orbánék gyűlöletet szítanak
Már a világszervezetnek is szemet szúr az az őrület, ami Magyarországon dúl a cigányság és a menekültek ellenében.

Az ENSZ emberi jogi bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, aminek célkeresztjében a kisebbségek, pl. a romák és a muszlimok állnak. A bizottság felszólította az országot arra is, hogy vonja vissza azt a törvényt, ami lehetővé teszi a rendőrségnek az illegális határátlépők kitoloncolását anélkül, hogy menedékkérelmet nyújthatnának be. Emellett a testület szorgalmazza, hogy a kormány utasítsa el a Stop Soros törvénytervezetet, ami felhatalmazná a belügyminisztert, hogy nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva betiltson migránsokat segítő civil szervezeteket. (MTI)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Julien Warnand)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik