Belföld

EP-képviselő: „Nem vagyok benne biztos, hogy Orbán úr jól tud számolni”

Jó lelkiismerettel az Európai Néppárt sem szurkolhat Orbán Viktornak, mondta a Népszavának adott interjújában Udo Bullmann, az EP szocialista csoportjának elnöke.

A politikus arra a kérdésre, igaz-e, hogy ha az ellenzék nyer az április 8-i országgyűlési választásokon, már az idén tízezer migránst telepítene be az EU, úgy felelt,

nem vagyok benne biztos, hogy Orbán úr jól tud számolni.

Hozzátette, kíváncsi lenne rá, hogy a Fidesz-kampányban szó esik-e több ezer letelepedési kötvénnyel Magyarországra költözött dúsgazdag „migránsról”.

Orbán Viktor szerint nélküle nekünk annyi
Azért kér két X-et, mert Brüsszelnek csak ő tud ellenállni.

Emlékeztetett, hogy az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottsága nemrégiben delegációt küldött Magyarországra, hogy megvizsgálja az EU-s pénzek felhasználásával kapcsolatos panaszokat. Ők, szocialisták szeretnék megőrizni a strukturális alapokat, mert tudják, hogy az embereknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak szükségük van a támogatásokra.

De minden tagállamnak szabályszerűen kell felhasználnia a forrásokat, nem engedhet teret a korrupciónak. Több mint gyanús, ha egy országban a közbeszerzési eljárások 36 százalékában egyetlen ajánlattevő jelenik meg. Nem hiszem, hogy a fideszes családtagok, ismerősök körét érintő korrupciós panaszok teljesen megalapozatlanok

– fogalmazott.

Mint mondta, ha a kormány fittyet hány a szabályokra és értékekre, amelyekre egyébként az ország uniós csatlakozásakor igent mondott, akkor az EU-nak reagálnia kell.

Személyes véleményem, hogy ha a demokratikus pártok elég szavazatot kapnak április 8-án, akkor nem kell többé beszélnünk a 7. cikkelyről.

Kiemelt kép: Europress/AFP/dpa/Bernd Von Jutrczenka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik