Belföld

Feljelentette Hadházyt a Fidesz

A Fidesz-KDNP nevében feljelentést tett Hadházy Ákos gyanús földügyei miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen kedden Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

Ezt bejelentve újságíróknak arról beszélt,

dokumentumok igazolják, hogy az LMP-s politikus apja és anyja strómanhálózat tagjaként játszotta ki a földtörvényt, és egy német üzletembernek több százmillió forint értékű földet játszottak át, utóbbi pedig egy hasonló nagyságrendű földliciten egy korábban többször ilyen célra használt strómanszámláról utalt harminc milliós előleget.

Budai Gyula hozzátette, napokig vártak az ellenzéki politikus válaszára a témában, de ő folyamatosan mellébeszélt, ezért csalás és más bűncselekmény miatt tette meg feljelentését, hozzátéve, bízik abban, hogy ez a beadvány összeér majd a Nemzeti Földalapkezelő nap folyamán tett beadványával.

Korábban Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár megerősítette a korábban a sajtóban megjelent hírt, miszerint a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul az LMP-s társelnök Hadházy Ákossal kapcsolatban felmerült aggályok miatt.

Az ügyészséghez fordul a földalapkezelő Hadházy ügyében
A Fidesz szerint az LMP-s politikus rokona egy strómanhálózat része.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik