Belföld

A Fidesz szerint aljas lejárató kampány folyik Kósa Lajos ellen

Az 1300 milliárd forint kezeléséről szóló okiratra most sem adtak magyarázatot.

„Aljas lejáratási kampányt folytatnak Kósa Lajos ellen” – áll azon a szórólapon, amit Debrecenben terjeszt a Fidesz, és a 444 ír róla. Azt állítják, hogy „a Simicska Lajos által tulajdonolt sajtótermékekben olyan állítások jelentek meg, amelyek azt sejtetik, mintha Kósa Lajos bűncselekményt követett volna el”.

Bár nem írják le, de ezzel bizonyára arra utalnak, hogy a Magyar Nemzet bemutatott egy közjegyzői okiratot, amelyben Kósa Lajost a csengeri Szabó Gáborné azzal bízta meg, hogy kezelje örökségből származó 1300 milliárd forintos állítólagos vagyonát. Kósa ennek valódiságát nem tagadta, hanem egyebek mellett azzal védekezett, hogy az asszony őt is átverte.

A Fidesz mégis azt állítja a szórólapon, hogy „a médiában közölt állítások sorra hamis dokumentumokra hivatkoztak”. A szájbarágósan megfogalmazott szórólapról kiderül, hogy Kósa

politikai népszerűségével magyarázható, hogy az elmúlt négy országgyűlési választási kampány mindegyikében érte egy-egy nemtelen támadás,

és mindről kiderült, hogy minden alapot nélkülözött. Még fel is sorolják ezeket az eseteket:

  • 2002-ben azt híresztelték róla, hogy a 4-es főúton prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe,
  • 2006-ban azt, hogy maffiakapcsolatai vannak Debrecenben,
  • 2010-ben azt, hogy valaki tízmilliókat adott neki egy közterület átminősítése érdekében,
  • 2014-ben pedig azt, hogy elhagyta a feleségét és elvált tőle.

A szórólap szerint „kétség sem férhet hozzá, hogy erről az újabb lejáratási kísérletről is bebizonyosodik: a Simicska-média által közzétett állítások és sejtetések minden alapot nélkülöznek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik