Közélet

Hiába írt levelet Kósa, nem vették vissza a pécsi őrt

Kósa autója meg lett húzva a szűk ív miatt, amiért a nyugdíjas őrt tették felelőssé.

Az ott kialakult incidensért nem tartom őt felelősnek, ezért arra kérem Polgármester urat, hogy gyakoroljon méltányosságot, és ha egyetért a javaslatommal, intézkedjen, hogy az idős úr továbbra is elláthassa feladatát.

Mindezt Kósa Lajos fideszes tárca nélküli miniszter írta a napokban Páva Zsolt pécsi polgármesternek nyílt levélként. Arra az incidensre célzott, amikor a városban járt, de az újságírók elől menekülve meghúzta a szolgálati kocsiját a városházánál. Ott kellett volna pedig lennie az idős biztonsági őrnek, a 63 éves Molnár Józsefnek, aki nem volt itt. Mulasztása miatt viszont kirúgták. Azonban Kósa egyelőre hiába lobbizott, Molnár változatlanul vár a Blikk szerint:

Még nem kerestek meg, de remélem, az ünnepek után már kapok valamiféle értesítést. Nagyon örülnék neki, ha ismét munkába állhatnék.

Korábban egyébként azzal indokolta, hogy elhagyta az őrhelyét és nem biztosította az érkező miniszter útját, hogy 10 órára várták Kósát, de sokat késett. Negyed 12-kor viszont a testi szükség elszólította az őrt. Mire visszaért, szemközt megállt egy furgon, ahonnan rakodtak ezt-azt, viszont így nem tudott Kósa kocsija nagy ívben befordulni a kapuba, végighúzta a kocsit a sofőr.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik