Belföld

Újabb részletek a ferihegyi buszbalesetről

Mint arról korábban beszámoltunk, eddig tisztázatlan körülmények közt ütközött össze két személyszállító autóbusz a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján vasárnap délelőtt.

A 24.hu megkeresésére Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője arról tájékoztatott,

a Wizz Air Bukarestből érkező járatának utasaival érkezett a 2B Terminál elé két MGH-s busz, amelyek közül a hátsó – eddig tisztázatlan okból – beleütközött az előtte lévő buszba.

Ismereteik szerint összesen nyolc sérült volt a balesetben, akik közül egyiküket súlyos sérülés gyanújával szállították a Merényi kórházba. A többieket kisebb-nagyobb zúzódásokkal vitték szintén a Merényi, illetve a Fiumei úti Baleseti Központba. Egy sérült saját lábán távozott a helyszínről.

Hardy Mihály korábban az MTI-vel közölte, az egyik sérült nyaki-, illetve gerincsérülést szenvedett.

A baleset körülményeit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vizsgálja.

Nemrég ezelőtt szintén az állami Malév GH járműve miatt következett be súlyos baleset Ferihegyen. Egy repülőgépeket mozgató jármű műszaki hibája miatt sűrű füst árasztotta el egy repülő utasterét, amelyből vészcsúszdákkal kellett menekíteni az utasokat, ekörzben egy 39 éves izraeli nő  súlyosan megsérült, állapota ma is válságos.

Baleset Ferihegyen: válságos állapotban van az izraeli sérült
A vészcsúszdáról fejjel a betonba csapódott, sokáig küzdöttek a nő életéért a helyszínen.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik