Belföld

Baleset Ferihegyen: válságos állapotban van az izraeli sérült

Élet és halál között van az az izraeli nő, aki péntek hajnalban megsérült a Liszt Ferenc repülőtéren – írja a Blikk. A lap információja szerint a nőt a Merényi Kórházban ápolják.

Mint ahogy arról beszámoltunk, péntek kora reggel felfújható csúszdákon mentették az utasokat az egyik gépből Ferihegyen, miután az izraeli Israir légitársaság 6H 716-os számú, Budapestről Tel-Avivba induló járatán füst öntötte el az utasteret. A kapitány azonnali kiürítést rendelt el. A füst nem a gépben keletkezett, hanem a repülő vontatását végző gép kezdett füstölni eddig ismeretlen okból, és ez áramlott a hajtómű által az fedélzetre is.

A Blikk úgy tudja, a kapitány felszólítására az összes utas egyszerre kezdett a vészkijárat felé rohanni. Állítólag még kisebb verekedés is kitört, hogy ki éri el elsőként a menekülést jelentő ajtót. Az utasok a nyíláson kilépve egy felfújt csúszdán lecsúszva tudtak földet érni, ekkor történt a tragédia.

A szerencsétlenül járt nő már a csúszda végén tartott, amikor valami megdobta a csúszdát, ő pedig fejjel a betonba csapódott.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A Magyar Nemzet információi szerint a Malév GH matuzsálemi korú vontató járművéből származó füst az éppen vontatott repülőgép már bekapcsolt hajtóművein – pontosabban az azon keresztül működő földi szellőztetőrendszeren – át pillanatok alatt az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki, emiatt pedig evakuálni kellett a gépet.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi: Balaton József)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik