Belföld

Szabadlábon maradhat a párját megkéselő volt NAV-os

A Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette fel az emberölés kísérletével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolt Kiss Gyula mentelmi jogát, írja a Blikk.

A volt megyei NAV-igazgató így az április 8-i választásokig biztosan szabadlábon maradhat, ha azonban ekkor nem nyeri el a mandátumot, vissza kell vonulnia a rácsok mögé.

Kiss Gyulát múlt hét kedden engedték ki az előzetesből, ekkor lett jogerősen képviselő-jelölt. A férfi az Összefogás Párt országos listájának 63. helyén szerepel.

A férfi korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei adóhivatal igazgatóhelyetteseként dolgozott, és két évvel ezelőtt a szülei házában késelte meg párját. A súlyosan sérült nőt mentőhelikopterrel szállították kórházba, a gyors orvosi segítségnek köszönhetően maradt csak életben.

Felfüggesztették az Összefogás Párt elnökének mentelmi jogát
Szepessy Zsolt ellen eljárás folyik, mert a 2014-es kampánytámogatásokkal sem tudtak megfelelően elszámolni.

A férfi volt élettársa most retteg, hogy Kiss Gyula szabadlábon van, botrányosnak tartja, hogy egy ilyen bűncselekmény után a választási bizottság nem függesztette fel a férfi mentelmi jogát.

Ezzel szemben a választási bizottság a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabának 24 órán belül függesztette fel a mentelmi jogát.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik