Belföld

Kitálalt „Kubatov kedvenc gyilkosa” 

Önmagát nevezte így Szabó „Szőke” Ferenc. Szerinte csak katona volt, amikor a Fidesz-székházat védte.

A Hír TV Riasztás című műsorának az FTC egykori szurkolói koordinátora azt mondta, Kubatov Gábor régi családi barát volt, sokszor ebédelt náluk a ’90-es években. A kettes szektorba együtt jártak meccsre, gyakran vitte autóit Kubatov műhelyébe, nagyon jó volt a viszonyuk.

Utána Szabó „nem kevés időre” gyilkosság miatt börtönbe került, Kubatov pedig politikus lett.E ponton Szabó felidézte, „kicsit” túllőttek a célon, amikor az Olasz néven ismert pénzváltóval, drogkereskedővel végeztek egy „elszámolási vita miatt”. Az esetnek nem volt semmi köze a ’90-es évek maffiaügyeihez, ők mindig különállóak voltak.

Tíz és fél évet ült, mire szabadult a Fradit átvette Kubatov, akit megkeresett, hogy szívesen lenne biztonsági főnök.

Kapott egy lehetőséget. Hivatalosan, büntetett előélete miatt, nem lehetett biztonsági főnök, de neki  találták ki az új pozíciót, a szurkolói koordinátorét. Ő irányította a kettes szektort, a balhés B-közepet, amely egy idő után 200-300 fősre duzzadt, és végigverte Európát.

Abban az időben nagyon sok pénzt keresett. 

Kerestem egy meccsen mondjuk öt kilót, négy kilót. Onnantól kezdve nekem nem volt kérdés, hogyha kapok egy telefont, mennem kell. Hajnal kettőkor.

Kapott telefont bőven. Előző kapcsolata a Fidesz-székház ostroma miatt ment tönkre. Csak annyit árult el, hogy a „legfelsőbb körből” hívták, hogy azonnal menjen a Lendvay utcába 30-50 emberrel. Ment. Korábban cáfolta, hogy hívásra. 

szabó ferenc (szabó fernc, futball, )

A riporteri összekötő szöveg szerint az ultrák kaptak utasítást arra is, hogy a fizikailag akadályozzák a szocialista Nyakó Istvánt, hogy elsőként vigye az időbélyegzőhöz a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezést.  Azt már maga Szabó mondta el, hogy szintén legfelső körből kapta az utasítást, hogy „intézze el” a Fradi egykori edzőjét, Ricardo Munizt, aki csak azért úszta meg, mert elrepült Hollandiába.

Ő akkor katona volt, akinek végre kellett volna hajtania a parancsot.   

Volt azért, amit visszautasított. Azt például, amikor egy magas rangú vezető behívta és a kezébe nyomott egy papírcetlit Kassai Viktor nevével és 50 ezer forinttal. Azt hitte csapda, nem vállalta.

A bukását azzal magyarázza, hogy túltolta.

Annak ellenére, hogy tudtam, hogy hol vagyok katona, és hol vagyok főnök, túltoltam, túljátszottam a szerepemet.

Karaktergyilkosságnak, városi legendának nevezte, hogy Kubatov Gábor nevében 200 milliót vett fel. Amikor kinyitotta a száját, utódját is ráküldték, aki meg akarta ütni a barátnőjét, ezért pisztolyával mellbe lőtte.

Utólag úgy látja, gond lehetett, hogy írt egy önéletrajzi könyvet, amitől a Fidesz tartott, pedig nem volt benne kompromittáló.

Lehetett volna, mert valóban sokat tud. Lelkiismeret-furdalása nincs, hiszen csak egy katona volt. Nem tartja magát érzéketlennek, azt pedig kikérte magának, hogy bűnöző lenne. Leülte a büntetését, azóta jogkövető magatartást tanúsít és megtanulta, a politikában a hála ismeretlen fogalom.

Néhány napja egy másik bűnügyi magazin már megszólaltatta Szabót, akkor a vádjaira reagált a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője is.

A Fradi egykori verőembere súlyos vádakkal illeti a klubot
A klub mindent szemenszedett hazugságnak tart, a Ferencváros korábbi "szurkolói koordinátorát" pedig notórius hazudozónak.

Kiemelt kép: Hír TV/Riasztás 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik