Pályán kívül

A Fradi egykori verőembere súlyos vádakkal illeti a klubot

Szabó „Szőke” Ferenc 2008-tól 2015 nyaráig dolgozott „szurkolói koordinátorként” a Ferencváros sportklubnál. Kubatov Gábort, az egyesület elnökét, a Fidesz alelnökét és pártigazgatóját csaknem 30 éve ismeri.

Privatkopó.hu bűnügyi portálnak több megrázó ügyéről mesélt, amelyekkel a zöld-fehéreknél töltött idő alatt  megbízták:

  • a Fidesz Lendvay utcai székházánál 2013 márciusában zajlott tüntetés alatti megbízásáról
  • arról, amikor 2013. augusztusában Kassai Viktor játékvezetőt kellett volna megfélemlítenie egy Videoton–Ferencváros mérkőzés előtt
  • valamint arról, amikor a holland Ricardo Monizt kellett volna mozgásképtelenné tennie

Ferencvárosi biztonsági őrök a Fidesz tüntetésén

Szabó „Szőke” Ferenc, aki emberölés miatt 10 évet töltött börtönben, a Privátkopónak azt mondta – korábbi állításával szemben – hogy Kubatov Gábor közvetlen köréből bízták meg azzal, hogy az embereivel szorítsák ki a Fidesz-székház területéről a tüntető diákokat.

 Dabason voltam egy női kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos pályabejáráson, azt sem tudtam, mi folyik a Lendvay utcában, amikor megcsörrent a mobiltelefonom. Kubatov Gábor közvetlen köréből felhívott egy ember, aki az elnök kérését tolmácsolva azt mondta, hogy azonnal szedjem össze a csapatomat, és menjünk a VI. kerületbe, mert balhé van, megtámadták a Fidesz székházát. Azt az utasítást adta, hogy zárjuk ki – lehetőleg atrocitás nélkül – a tüntetőket. Ötven emberemmel jelentem meg a székháznál. Nem bántalmaztunk senkit, a karjuknál és a feneküknél fogva tettük ki a tüntetőket az utcára. Kubatov éppen mellettem állt, amikor felhívta Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt kérte tőle, hogy engem vonjon vissza az első sorból, hogy a média munkatársai ne tudjanak kamerázni, fotózni. Már késő volt, mert addigra több felvételt készítettek rólam.

A lapok másnap megírták, hogy a tüntetők kiszorításában a Ferencváros biztonsági emberei is részt vettek, közülük név szerint említve Szabó „Szőke” Ferencet. Kubatov Gábor cáfolta, hogy bármi köze lenne a biztonságiaknak a csapathoz, magánemberként mentek a helyszínre.

Kassai Viktor megfélemlítése

2013. augusztus elején rendezték a labdarúgó NB I második fordulóját. A Ferencváros a Videoton csapatát fogadta a Puskás Ferenc stadionban, Szabó pedig azt a feladatot kapta: mindegy milyen eszközökkel, de Kassai Viktor a Fradit támogassa ítéleteivel.

Egy-másfél héttel a meccs előtt kaptam egy cetlit a kezembe, rajta a meccs játékvezetőjének, Kassai Viktornak a neve, valamint tatabányai lakcíme és telefonszáma. Az utasítás az volt, hogy tegyek úgymond „családlátogatást” Kassainál, és fenyegessem meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen

– mondta Szabó, aki csak annyit árult el, hogy “a legfelsőbb szintről” érkezett az utasítás, ám ezt ő nem hajtotta végre és az 50 ezer forintot sem fogadta el érte. Más azonban vélhetően igen.

Néhány nap múlva összefutottam a klub egyik vezetőjével, aki nevetve mondta: „látod, Feri, megy ez nélküled is”. Ebből arra következtettem, hogy találtak helyettem valakit, aki „meggyőzhette” Kassait

A mérkőzést egyébként 0-2-re – a vendég Videoton nyerte, így hatástalan volt a meggyőzés, ha sor került rá.

Moniz likvidálása

Ricardo Monizt 2013. december elsején kirúgták a Ferencvárostól, de a holland szakember ettől függetlenül szerette volna megnézni a három nappal később rendezett Újpest-Ferencváros rangadót a helyszínen. Noha Moniz népszerűségnek örvendett, Kubatov Gáborék nem akarták, hogy megjelenjen a mérkőzésen.

Ennek az oka, hogy Akeem Adams miután 2013 szeptember 25-én szívinfarktust kapott, majd több műtéten is átesett, a holland edző többször is hangoztatta, hogy Kubatov sosem látogatta meg a labdarúgót a kórházban. Ezek után attól félt a vezetőség, hogy Moniz a szurkolókat a klubelnök ellen fordítja.

A klubvezetés mindenáron meg akarta akadályozni, hogy Moniz megjelenjen az Újpest-Fradi kupameccsen, mivel tartottak attól, hogy a szurkolókat Kubatovék ellen hangolja. Két nappal az összecsapás előtt megbíztak, hogy egy társammal menjünk Moniz lakásához, ami a MOM Park mellett volt, és ha kilép az ingatlanból, brutálisan verjük össze, tegyük mozgásképtelenné – a fiatal magyar barátnőjével együtt. 100-100 ezer forint „sikerdíjat” ajánlottak fel, amennyiben a munkát elvégezzük. Másfél napot töltöttünk az autóban, mellettünk a „viperák” előkészítve, de – amint az később kiderült – a holland edző nem tartózkodott otthon, elutazott. Szerencséjére, ugyanis amennyiben nem így tesz, a kórházban végezte volna.

Az érme másik oldala

Ilyen súlyos vádak esetében mindig érdemes meghallgatni a másik oldalt is, a bűnügyi portál is így tett. Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője reagált a megkeresésre.

Sz. Ferenccel az általam irányított biztonsági szolgálat azért szakította meg 2015 nyarán az együttműködését, mert az illető, fogalmazzunk egyértelműen, hazugságok tömkelegével tévesztett meg mind engem, mind a klubot. Valótlanságok terjesztésével próbált a maga számára gazdasági előnyt szerezni, továbbá szabálytalan gazdasági tevékenységet folytatott mások nevében, mások tudomása nélkül. Az Önöknek tett állításai sem felelnek meg a valóságnak. Sajnos, Sz. Ferenc notórius hazudozó, kizárólag önös érdekből, aljas indokkal és gazdasági előnyszerzés céljából terjeszt hazugságokat. Nem az Ön által irányított hírportál az első, amelyet hazugságaival felkeresett Sz. Ferenc, hogy pénzhez, vagy egyéb előnyökhöz jusson. Bennünket átvert, nagyon sajnálnám, ha Önök is hasonlóképp járnának.

Helyreigazítás

A cikkben korábban valótlanul állítottuk, hogy Kubatov Gábor arra kért közvetlen köréből valakit, hogy azt közölje Szabó Ferenccel, menjen a csapatával a Fidesz székházhoz. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Kubatov Gábor nem látogatta meg Akeem Adamset a kórházban, mert több alkalommal járt nála a kórházban. A fenti cikkben Szabó Ferenc által – minden alapot nélkülözően – előadottakkal kapcsolatosan Kubatov Gábor jogi képviselője annak közlését kérte továbbá, hogy Kubatov Gábor nem adott utasítást Kassai Viktor megfenyegetésére, és nem tett olyan kijelentést Szabó Ferenc felé, hogy “látod, Feri, megy ez nélküled is!”. Kubatov Gábor nem akarta megakadályozni Moniz megjelenését az Újpest-Fradi kupameccsen, ebből következően nem bízta meg Szabó Ferencet, hogy menjen Moniz lakásához és verjék össze 100-100 ezer forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik