Belföld

Rekordközeli kamupártos csalás áldozata lett egy nő

Judit aláírt egy pártnak, tizenöt ajánlás lett belőle. Repült is a feljelentés a majdnem Guinness-rekord miatt.

Már rég letelt az ajánlási határidő, de még mindig nem csengett le a kamupártos botrányok kora. Nem csoda, hisz a hivatalos szervek a megengedő jogszabály miatt sok nettó csalót is a szavazólapra engedtek, de egyre több botrányos eset derül ki. Egy ilyenről ír az Átlátszó blog is.

Judit nevű olvasójuk kikérte a helyi választási irodától, hogy kiket ajánlott, és meglepődött: 15 jelöltnél szerepelt az aláírása 2-3 helyett.

Teljesen kiborult, és elmondta, személyesen csak az Együtt jelöltjének írt alá egy teljesen új lakcímkártyával igazolva magát. Szóval biztos, hogy most kerülhettek ki az adatai. Az áldozat feljelentést tett. A blog azt írja, az eddigi rekorder egy bizonyos Sándor volt 14 ajánlással, Judit eggyel megdöntötte most a kamupárti csúcsot.

Nézze meg videónkban, mennyire frusztrálja a kamupártok jelöltjeit az, ha kérdezni akarnak tőlük!

A kamupártpápa jelöltjeit üldöztük Nagykanizsán
A Családok Pártja jelöltje felháborodott, az Összefogás Párté kitálalt a 24.hu-nak. Szepessy Zsolt pártja a 306 milliós támogatás mellé a jelöltek egymillióját is begyűjti.

Itt pedig a főbb gondokat szedtük össze:

A szemünk előtt csalják el a választást
Két és fél milliárd forint kampánytámogatást kaphatnak a kamupártok. Egy részük már most az eltűnésre készül: üres telekre és üdülőbe bejelentett pártot is találtunk a listát állítók között. Legalább 16 körzetben rokonok indultak egymás ellen.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik