Belföld

El akarták titkolni a szülők elől, hogy Rétvári kampányol a kismarosi oviban

Másfél héttel a választás előtt fontos lett felavatni a tavaly augusztusban elkészült sportpályát.

„Elfelejtették értesíteni” a szülőket arról, hogy sajtónyilvános kampányeseményt tart Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő a kismarosi óvodában – írja az Index. A politikus kedden mondott volna beszédet az óvodai sportpálya „átadásán”, ami egyébként már tavaly augusztusban elkészült, és azóta használják a gyerekek. Az eseményt végül lemondták, miután a szülők kérdezősködni kezdtek.

A portálnak egy érintett apa elmondta: azt mondták az óvodában, hogy közös tornázás lesz kedden, ezért az ovis egyenpólóban küldjék gyerekeiket. Ám múlt pénteken az önkormányzat irodájában találkozott egy meghívóval, amiből kiderült: nem egyszerű tornázásról lesz szó, hanem a sportpálya ünnepélyes átadásáról, amin a polgármester mellett Rétvári is felszólal, és a sajtót is várják.

Csakhogy a szülők hozzájárulását senki nem kérte, hogy kiskorú gyerekeik arcát felhasználják a kampányszagú eseményen. Az apa szerint a szülők ki is akadtak, de sokan nem mertek szólni, mert féltik magukat és gyerekeiket. Ő viszont felhívta az óvodát, hogy megkérdezze, mikor kezdődik az átadás, mire visszakérdeztek, hogy „ugyan ki kérdezi ezt”. A polgármestert is kérdőre vonta, állítása szerint azt válaszolta: ne pedzegesse a dolgot, a falu így is sokat kapott már a Fidesztől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik