Belföld választás 2018
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Szél Bernadett eltiltaná az ovisoktól Simicskót

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 02. 16. 13:28

Olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely útját állná a „politikai pedofíliának".

Legutóbb Simicskó István honvédelmi miniszter kavart komoly indulatokat, amikor – Újbuda országgyűlési képviselőjeként – ovisok előtt büszkélkedett azzal, hogy Őrmezőn  korszerűsítettek egy óvodát.

Óvodásoknak kellett meghallgatni Simicskó Istvánt
Uniós támogatásból újult meg egy újbudai óvoda.

Szél Bernadett már akkor sem értette, miben segíti a kicsik fejlődését, ha a hadügyekért felelős kormánytagot kell hallgatniuk, most pedig be is nyújtott egy olyan javaslatot nyújtott be, amely több törvény módosításával biztosítaná a gyermekek védelmét a politikusokkal szemben

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint egyértelműen rögzíteni kell, hogy a nevelési, oktatási intézmény gondozására bízott gyermekeket politikai eseményre nem lehet kivezényelni akkor sem, ha azt avatásként, nem direkt párteseményként szervezik meg.

A köznevelési törvény alapján ma is egyértelmű, hogy iskolában, óvodában nincs helye pártpolitikának, de sem ez, sem a jó ízlés nem gátol meg néhány politikust, hogy a választások közeledtével biodíszletként használjanak iskolásokat, óvodásokat.

Ezért e körben nemcsak a tisztán pártpolitikai rendezvényeket, hanem a politikai közszereplők részvételével zajló egyéb rendezvényeket is korlátozni, kampányidőszakban általánosan tiltani javasolja Szél Bernadett. Szerinte a gyermekvédelmi törvény ilyen tiltást még nem tartalmaz a bölcsődékre, mert egy normális országban senkinek nem jutna eszébe bölcsődésekkel kampányolni.

Jelen helyzetben azonban indokolt a köznevelési törvényben foglalt tilalmak szigorított tartalmú kimondása a bölcsődék esetében is.

A javaslat a köznevelési törvény pártpolitikai tevékenységre vonatkozó tilalmát kiegészítené azzal, hogy amíg az óvoda, iskola, kollégium látja el a gyermekek felügyeletét, a gyermek politikus jelenlétében zajló rendezvényen csak önként, a szülő engedélyével vehessen részt és csak akkor, ha az esemény pártpolitikától mentes. Mivel a kampányidőszakban még egy látszólag semleges politikusi látogatásnak is csak a politikai kommunikáció a célja, ezért ilyenkor ilyen esemény gyermekek részvételével nem lenne megtartható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.