Belföld

Neten is kampányol a Fidesz a Jobbik-alelnök lemondatásáért

Szerintük Janiczak Dávid nemi erőszakkal fenyegette női beosztottját.

A Fidesz ifjúsági szárnya, a Fidelitas online kampányt indított a Jobbik alelnöke, Janiczak Dávid lemondatásáért – az MTI tudósítása szerint ezt Párkányi Eszter Fidelitas-szóvivő jelentette be kedden.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő közölte, hogy a kormánypárt telefonos kampányt indít ugyanezen célból.

Korábban a kormánypárti Pesti Srácok hangfelvételeket hozott nyilvánosságra Janiczak magánbeszélgetéseiről. Az egyik felvételen a Jobbik-alelnök korábbi kabinetfőnökével, Bézsenyi Bernadettel beszélget alpári stílusban, ennek leiratát közölték:

Janiczak: Igen, de ezt neked nem szabad tudni

Bézsenyi Bernadett: Jó.

Janiczak: Alexának sem, meg Petinek sem.

Bézsenyi: Oké, senkinek nem mondok semmit!

Janiczak: Oda dobod föl a pi**ádat!

Bézsenyi: Hagyjál már!

Janiczak: Szárazon k*rlak se**be az összes fa***al!

Janiczak szerint a felvétel 2016-os lehallgatásából származik. Egy Facebook-bejegyzésben kért bocsánatot azoktól, akiket az elhangzottakkal megbántott, és azt írta, a nyilvánosságra hozott beszélgetések zárt körben hangoztak el, „ahol az emberek többsége kimond olyan dolgokat, néha olyan hangnemben, amelyet más körülmények között nem tenne meg”.

A fidelitasos Párkányi Eszter viszont „minden mérce szerint elfogadhatatlannak” nevezte, hogy a jobbikos politikus „botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg”. Bírálta Vona Gábort, aki többszöri felszólításra sem mondatta le Janiczakot, és közölte, hogy „a nyomásgyakorlás érdekében intenzív online kampányba kezdenek”.

Ennek első állomásaként egy félperces videó már elérhető a Facebookon, amelyben drámai zenei aláfestés mellett a következő feliratok láthatók: „Ez botrányos! A Jobbik szégyellheti magát! Senki sem alázhat így meg egy nőt! Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk április 8-án!”

A videót a Fidelitas szerint további akciók követik majd „egészen addig, amíg Vona Gábor el nem távolítja a közéletből és a Jobbikból Janiczak Dávidot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik