Belföld

Mellár: Az uniós pénzek 20-30 százalékát ellopták

Mellár László (Mellár László)
Mellár László (Mellár László)
A közgazdász szerint ez csak a gond egyik fele.

A Hír TV Egyenesen című műsorában Mellár Tamás azt mondta, két nagy probléma van az EU-s pénzekkel. Az egyik, hogy mintegy 20-30 százalékát ellopták. A másik, hogy ha kiszámoljuk, mennyi az a 20-30 százaléknyi „alkotmányos költség”, akkor nem jön ki a matek.

A többség szerint a Fidesz már titkolni sem próbálja a korrupciót
A megkérdezettek egyharmada pedig úgy gondolja, hogy 2010 óta sokkal kirívóbb lett a korrupció. Republikon-felmérés.

A független jelöltként induló pécsi közgazdász szerint a 2010 óta átutalt pénzek 20-30 százalékát alapul véve úgy számolt, hogy

még lennie kell valahol néhány ezer milliárd forintnyi elsikkasztott pénznek.

Mellár Tamás szerint az uniós pénzeket rosszul is használták fel. Nem fejlesztésre, technológiára költötték, hanem kilátóra, stadionra, olyan építőipari beruházásokra, amelyeknél könnyebben lehetett csalni, hiszen nincsenek szabott listaárak.

A legfurcsább beruházások, melyeket a NER-nek köszönhetünk
A felcsúti kisvasút és a magaslesnek álcázott buszmegálló mellett az ország számos pontján épültek az Orbán-kormányok maradandó emlékei. Most ezek közül mutatjuk be a legfurcsábbakat és leginkább érthetetleneket.

Ezek mind egyedi beruházások. Azt mondják, hogy ennek az összege ekkora. Az úszó világbajnokság fantasztikus dolog volt, az olimpia szintén nagyon klassz dolog lett volna, a paksi beruházás ugyanaz. De ha gépeket vennénk nyugatról, akkor nagyon hamar kilógna a lóláb, mert ott világosan lehetne látni, hogy kérem szépen külföldön ez ennyibe kerül, mi sem adhatjuk drágábban.

Mellár László (Mellár László)
Mellár Tamás: Orbán nagy bajt hozott az országra
Ha hatalmon marad, menthetetlenül az EU perifériájára szorul az ország.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik