Belföld

Demeter Márta beperli a Honvédelmi Minisztériumot

Demeter Márta kifogásolja, hogy nem tekinthet be a Honvédelmi Minisztérium beszerzéseibe. Az LMP-s politikus korrupciót sejt a titkolózás mögött, ezért beperli a tárcát, tudta meg a Hír TV.

Hétfőn 250 új autót kapott a Magyar Honvédség, és még ennyivel tervezik leváltani a régi flottát. Simicskó István honvédelmi miniszter arról beszélt, 20-25 éves autókat cseréltek le, ráfért a beszerzés a seregre.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Demeter Márta a csatornának az átadó ünnepség után arról beszélt, két business jetet is vásárol magának a Honvédelmi Minisztérium, ez egyértelműen nem katonai képesség, de itt is teljesen átláthatatlan módon történik ez, s a miniszter nem volt hajlandó válaszolni az erre vonatkozó kérdésekre.

Ezek több 10 milliárdos nagyságrendű összegek, csak az említett beszerzéseknél, és nemrég a honvédelmi és rendvédelmi bizottságban a fideszesek 650 milliárd forintos közbeszerzés alóli mentesítésről döntöttek, tehát ez az a pénz, amit akár a választások előtt, ebben a pár napban el tudnak költeni a Honvédelmi Minisztériumban úgy, hogy teljes titokban teszik ezt, óriási korrupciós kockázattal

– fogalmazott az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus perre megy az adatokért, a honvédelmi miniszter pedig közölte, állnak elébe, mert

mindenkinek van lehetősége, jogállamban élünk, bármit csinálhat, amit a jogszabály megenged.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik