Belföld

Röstelli a sok stadiont a kormány

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 20. 21:28

Demeter Márta rákérdezett, minek ennyi stadion és mennyibe kerültek, mire kapott egy konkrét adatot nyomokban sem tartalmazó választ.
Korábban a témában:

Azt a fogós, ravasz kérdést tette fel az LMP-s Demeter Márta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak (NFM), hogy

Mennyi stadion és sportlétesítmény épült Magyarországon 2010 és 2018 között hazai vagy uniós forrásból?

A 444 szerint persze ez csak a fő kérdés volt, összesen 11 darabot kapitt az NFM. Demetert érdekelték a stadionépítések helyszínei, mennyibe kerültek az építkezések, mely cégek voltak a kivitelezők, de csomó tao-támogatásos kérdés is bekerült a kosárba. Fónagy János államtitkár válaszolt, klasszikus kampányszöveggel, számok és konkrétumok nélkül. Íme, csorbítatlanul:

A kormány programján belül kiemelt szerepet kap a sport támogatása. A sportlétesítmények fejlesztése, ezáltal a verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú létesítmény-feltétetek biztosítása nemcsak nemzeti sportsikerekben mutatkozhat meg, hanem jelentősége van a magyar társadalom egészségének megőrzésében, az egészséges életmódra nevelésben is. A kormány célja az egyes programok, valamint egyedi kormánydöntések alapján meghatározott sportcélú fejlesztések keretében megvalósuló beruházások terén az volt, hogy az ország minden szegletébe eljussanak a sportfejlesztések. A vidéki sportélet létesítmény-feltételeinek javítása révén a kormány célja a vidéki lakosság életminőségének jobbítása, felpezsdítése az élet mind több területén: nemcsak a versenyszerű sportolás, de a szórakozás, az egészségmegóvás, a jövő nemzedékének egészségtudatos nevelése révén is.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2011. október 3.
Ipari alpinisták dolgoznak a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon egyik bejáratának bontásán. Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését, ezzel 13 éves működés után jelenlegi helyén bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.