Belföld

Visszalép a Momentum csepeli jelöltje Szabó Szabolcs javára

A Momentum elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje, Dukán András Ferenc ma délelőtt bejelentette visszalépését Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli jelöltjének javára.

Dukán emlékeztetett, hogy az Együtt tegnap visszalépett a belvárosban, és ezzel új helyzet állt elő az első választókerületben. Fekete-Győr András a Momentum elnöke ezért összehívta a megmaradt ellenzéki képviselőjelölteket, és kezdeményezte, hogy közös költségvetésből rendeljenek közvéleménykutatást, és ennek eredménye határozza meg a későbbi visszalépéseket.

A Momentum már a hét elején, kedden visszaléptette 3 jelöltjét 3 különböző párt jelöltje javára. Ezzel megtettük az első fontos lépést a kormányváltás irányába. A tegnapi nap után az Együtt felé is szeretnénk viszonozni az általuk tett gesztust

– mondta a Momentum elnökségi tagja.

A Momentum azért fog kampányolni, hogy egyéniben minden csepeli és soroksári Szabó Szabolcsra szavazzon.

Mint korábban megírtuk, Juhász Péter, az Együtt elnöke szombaton bejelentette, visszalép a jelöltségtől a Belvárosban.

AZ MSZP-DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum 3 körzetben húzta vissza jelöltjeit. Ez nem koordináció, hanem a választók átverése

– mondta Juhász.

A Belvárosban zajló változásokról itt írtunk bővebben:

Juhász mindent megváltoztatott, mégis lehet együttműködés a Belvárosban
Az Együtt elnöke komoly áldozatot hozott, de ez több fronton is hasznot hozhat. Most először nyílik esély, hogy Budapest szívében is megszorongathatják a Fideszt.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik