Belföld

Ötvenezerre büntették a rendőrök a 24.hu fotósát, mert a munkáját végezte a diáktüntetésen

Ráadásul a helyszínen azt mondták munkatársunknak, hogy nem lesz következménye az igazoltatásának.

Mint arról korábban beszámoltunk, ötvenezer forintos bírságokat küld a rendőrség a február 23-i diáktüntetés egyes résztvevőinek, a közlekedési szabályok megsértése miatt. Az egyik megbírságolt fiatal a 444-nek azt mondta, bár a határozatban az áll, hogy a rendőrök többször is felszólították a szabálysértés abbahagyására, ez valójában nem történt meg.

A diákok mellett munkájukat végző újságírókat is igazoltattak a februári és március 15-i megmozdulásokon, akik közül vannak, akik már szintén megkapták az ötvenezres bírságot. Így járt a 24.hu fotóriportere, Karancsi Rudolf is – a neki megküldött, rendőrnyelven írt határozatban az áll, hogy

közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértést követett el oly módon, hogy gyalogosan történő közlekedése során az úttesten szabálytalanul haladt, ezzel akadályozva a gépjármű forgalmat.

Február 23-án a Független Diákparlament szervezett demonstrációt azután, hogy nem kaptak választ a januári tüntetésükön 12 pontban megfogalmazott követeléseikre. A Parlamentnél hivatalosan véget ért a megmozdulás, de ezután több résztvevő az utcán vonult, ahol rendőrök igazoltatták őket. Köztük volt az eseményekről tudósító kollégánk. A rendőrségi határozat szerint

az úttesten folyamatos, gyalogosan történő közlekedése során a több alkalommal elhangzó szabálysértés megszüntetésére vonatkozó rendőri felszólításnak nem tett eleget.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Kollégánk elmondta, hogy fotósként az utcán haladó demonstrálókat követte, mögöttük haladó rendőrök pedig nem szólították fel semmire. Végül a rendőrök kétoldalról közrefogták a társaságot, majd egy idő után igazoltatást követően elengedték őket.

Munkatársunkkal a feljelentés tényét nem közölték a rendőrök, sőt, azt mondták neki, hogy nem lesz rá nézve semmilyen következménye az igazoltatásnak, hiszen a munkáját végezte.

A 444-nek dolgozó fotóst, Adrián Zoltánt is annak ellenére büntették meg, hogy azt ígérték neki, nem kell szabálysértésért felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik