Belföld

Különleges raktár kell az Iparművészeti gyűjteményének

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 22. 20:11

Ezért kerül közel 1,5 milliárd forintba a tárgyak raktározása az ezt végző cég szerint.
Korábban a témában:

Egy napja írtunk róla, hogy a párbeszédes V. Naszályi Márta feljelentést tett, mert gyanús, hogy a Museum Complex nevű cég a piaci árnál jóval drágábban szállíthatja el egy jó messze található raktárba a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum gyűjteményének egy részét. Cikkünkre a Museum Complex Kft. is reagált, több pontba szedve érveltek.

Feljelentést tettek az Iparművészeti botránya miatt
Baromi gyanús, ahogy kiválasztottak egy céget a gyűjtemény felújítás miatti elszállítására.

Szerintük a szerződés összege nem 2,4, hanem 1,358 milliárd forint lett. Azt is hozzáteszik, a közbeszerzés műszaki leírása elég részletes volt, „az elvárt helyiségméretekről és még a könyvek elhelyezésére szolgáló gördíthető polcrendszerről is rendelkezett a könyvtár/adattár tekintetében.” A dobozok tekintetében számoltak a könyvtár állományával is. A csomagolást szakemberek előtt végzik, igazodva a műtárgyvédelmi előírásokhoz.

A raktár már 2016 júniusa óta működik, a 19 ezer négyzetméteres épületet szakaszosan adták át. Az Iparművészetinek fenntartott területet (ez a raktár fele) is elfogadott ütemterv szerint adják át. A gyűjtemény felügyeletéről nem mondott le a múzeum, még a letéti raktárakba is csak a múzeum embereivel léphetnek be a cég munkatársai. A könyvtár és adattár együttese nem kerül letéti elhelyezésre, látogatható marad a munkatársaknak.

Biztosításuk megfelelő, a legnagyobb értékű műtárgyhoz igazodik a kártérítési limit. A műtárgyakat speciális polcrendszereken tárolják, állandóan őrzik, folyamatosan rendelkezésre állnak kezelő, technikus, csomagoló szakemberek, mindez benne van a bérleti és letéti díjban. Hozzáteszik, a Magyar Nemzet eredeti cikke átlagos raktárbérleti árakkal számolt, miközben itt más födémterhelhetőségről és raktári belmagasságról van szó.

(Kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.